beciacosta Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Dwa lata temu syn miał wypadek podczas wakacji.Miał poparzone ok 4-5%powierzchni ciała II i III stopnia.Leczenie trwało ponad trzy miesiące,przebywał w szpitalu gdzie dokonano przeszczepu.Czy mogę po takim czasie ubiegać sie o odszkodowanie?Jeśli tak to w jaki sposób, ponieważ nigdy nie starałam się o żadne odszkodowania,zapomogi,dofinansowania itp.i nie wiem jak wygląda taka droga urzędnicza.Proszę o poradę i z góry dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Witam, proszę napisać co spowodowało wypadek oraz z jakiej polisy chce Pani likwidować szkodę.. Z reguły okres przedawnienia to 3-lata natomiast wszystko zależy od okoliczności zdarzenia i polisy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beciacosta Posted September 28, 2012 Author Share Posted September 28, 2012 Dziękuję za zainteresowanie.Brat odrzucił butelkę z palącą się benzyną i trafił akurat w syna.Klasyczny, głupi błąd przy rozpalaniu grila(dodam,że mnie przy tym nie było-w życiu nie pozwoliłabym na coś takiego).Syn był ubezpieczony w PZU(do nadal).Nie znam dokładnie pakietu z jakiego szkoła wtedy korzystała.Sprawę z odszkodowaniem poruszam dopiero teraz, ponieważ najmłodszy syn miał teraz skręconą kostkę i lekarz wręcz nalegał, żebym starała się o odszkodowanie.W przypadku poparzenia nikt mi nic nie sugerował a my zmęczeni tym koszmarem o pieniądzach nie myśleliśmy.Dziś pomyślałam jednak o zrehabilitowaniu ogromnego cierpienia syna,bo oszpecenie ciała to inny problem.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Syn może starać się o roszczenia ze wszystkich dobrowolnie opłacanch polis na życie z ramienia NNW (Następst Nieszczęśliwych Wypadków) powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beciacosta Posted September 28, 2012 Author Share Posted September 28, 2012 Dziękuję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts