adamsjz1 Opublikowano 30 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Witam!Niedawno (2tyg tem) mialem wypadek samochodowy, zostało uszkodzone volvo s80 2003r lewy bok (tylni blotnik, drzwi, przedni błotnik) oraz prawy przód (zderzak, koło). Przyjechal rzeczoznawca, powiedzial ze czesci do volvo s0 sa rogie orzeka szkode całkowita. Dzis sprawdzalem dokumenty na stronie i PZU orzeklo ze da mi 777zl!!!! Gdyz wartosc pojazdu w nieuszkodzodzonym stanie: 6700zl, a po szkodzie 5922. Jak to mozliwe ze PZU chce mi dac 777zl za rozwalenie tylu rzeczy!!Ja za smaochod dalem 4tys funtow, WYCENA POJAZDU SprzedażNotowanie Eurotax (baza danych 2012.09) PLN 15 100Korekta na miesiąc pierwszej rejestracji PLN -210Korekta na przebieg PLN -1 780Wartość wyposażenia dealerskiego PLN 480Wartość czynników obniżających wartość PLN -6 260Wartość korekt PLN -390Korekta na stan opon PLN -240Wartość pojazdu (brutto) PLN 6 700 Jak to mam zrobic? Nie dam im sie przeciez tak oszukac!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klawiszd Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Jak sie nie zgadzasz z wyceną idz do rzeczoznawcy zrobi Ci prawidłową wycenę i odwołaj się na jej podstawie. JEżeli to nie powmoże - sąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsjz1 Opublikowano 1 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Ok. Ile taki rzeczoznawca bierze? Oraz jak dbrac dobrego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KomBrat Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Przepraszam za wykopalisko, ale pewnie się komuś przyda, bo temat jest cały czas aktualny. W Kancelarii zajmuję się weryfikacją spraw dot. szkód na mieniu.Jestem świeżo po opinii biegłego (Wrocław) w sprawie i mogę się podzielić wiedzą.W sprawie TU obniżyło wartość pojazdu o 30%.Z opinii wynika, że nie ma innej ceny dla "anglików" (kierownica po prawej stronie) i dla europejczyków.Jedynym na co należy zwrócić uwagę jest fakt, że licznik jest wyskalowany w milach, a nie w kilometrach, co wpływa na korektę za przebieg. Zgodnie z instrukcją AUDATEX, maksymalna korekta za pochodzenie może wynosić 8% i kompensuje się ona proporcjonalnie w czasie 48 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi