ttt1970 Posted October 3, 2012 Share Posted October 3, 2012 Witam-proszę o poradę.W ubiegłym roku doznałem otwartego złamania uda w wyniku wypadku przy pracy w kopalni,po roku leczenia i rehabilitacji wróciłem do pracy.Noga wg prowadzącego ortopedy krótsza ok 2cm-zespolenie kości śródszpikowym odkolanowym gwoździem blokowanym ze względu na bliskość stawu kolanowego-czyli gwóźdź w nodze do śmierci,z racji krótszej nogi kuleję nieznacznie oraz nie mam pełnego zgięcia w stawie kolanowym.Jestem po komisji ,3 lekarzy ZUS potwierdziło orzeczenie pierwszego lekarza 8% długotrwałego uszczerbku wg pozycji w tabeli nr 156,która to pozycja dotyczy "inne następstwa uszkodzeń kolana". Proszę o radę ,gdyż na chłopski rozum ZUS chyba liczy ,że jestem idiotą,ponieważ wg tabeli złamanie kości udowej to pozycja 147-zamierzam się odwołać do sądu pracy-proszę o opinie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts