Jump to content
Forum Odszkodowania

Zostałam wskazana jako kierująca pojazdem...

edzia-gd
 Share

Recommended Posts

Witam serdecznie, zostałam wskazana jako kierująca pojazdem, którego fotoradar zarejestrował podczas przekraczania prędkości. Zdjęcie zrobione od tyłu widoczna tylko tablica rejestracyjna. Właściciel pojazdu wskazał mnie sam zasłaniając się fizyczną niemożliwością popełnienia wykroczenia gdyż w tym czasie był w pracy. Zostałam ukarana mandatem w wysokości 100zł i 2 punktów karnych. Ponieważ nie prowadziłam tego pojazdu napisałam odwołanie i na moje pismo SM przysłała zawiadomienie, że odstępują od przesłuchania mnie w tej sprawie z powodu zbytniej odległości. Uznałam to pismo jako umorzenie sprawy z ich strony. Niedawno dostałam jednak pismo z sądu o ukaraniu mnie karą grzywny i uznaną za winną. Nie zgodziłam się z tym wyrokiem i znowu napisałam odwołanie. Tym razem dostałam wezwanie na rozprawę. Jaki może być wynik takiej sprawy. Czy wskazanie mnie przez właściciela auta i jego obecność w pracy w chwili popełnienia wykroczenia są wystarczające bym to ja odpowiadała i została ukarana?

Bardzo proszę o odpowiedź.