zmanka Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Dwa dni temu wychodząc do pracy (jak zwykle pośpiech ) przy wyjściu z klatki zawadziłam się o próg i poleciałam z pięciu schodów prosto na chodnik. Pozbierałam się czym prędzej, upewniając się czy aby nikt nie zauważył i pognałam do "roboty". W pracy coraz bardziej bolało mnie ramię więc po pracy poszłam do lekarza. I okazało się, że jest pęknięta kość ramienna. Pytanie: warto zgłaszać wypadek w drodze do pracy? nie mam świadków, ani nie wzywałam pogotowia. W pierwszym momencie miałam wrażenie, że nic mi nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magas07 Opublikowano 8 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2012 WitamProponuję zgłosić to zdarzenie jako wypadek w drodze. Z tyt. czasowej niezdolności do pracy poszkodowany pracownik otrzyma świadczenia zgodnie z art. 92 KP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi