GSXR1300 Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Pierwszy kosztorys na ok 6tys zł , uznali między innymi drzwi p/p , poduszki drzwiowe , kurtynę , następnie pojawiają się panowie detektywi i po jakimś czasie wypłacają 2tys zł i nie uznają drzwi p/p , poduszek , kurtyny ale szybę drzwi p/p tak , ... ? Składam wycenę rzeczoznawcy PZM na 35 tys zł i po 2tyg odsyłają , pokreśloną z sumą 2tys zł ! ! ! Uderzenie sprawcy było w p/p drzwi i zarysowane drzwi p/t , błotnik , zderzak . Drzwi p/p nie są przyznane ani do naprawy ani do wymiany ale do lakierowania tak Czy zostaje mi tylko kancelaria prawna ? Jeśli tak , to jaką w Wawie ? Pozdrawia i dzięki za odpowiedż . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSXR1300 Opublikowano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Dziś się dowiedziałem że nie dostanę ani złotówki więcej , ponieważ biegły rzeczoznawca TU stwierdził że uszkodzenia pojazdu nie mogły powstać w tej kolizji i ! ! ! Widocznie rzeczoznawca z PZM nie zna się na swojej pracy i powinien rowy kopać , a Ja jestem zwykłym oszustem ! Pan z TU powiedział że mogę tylko napisać odwołanie do centrali lub złożyć pozew do sądu ! To właśnie realia naszych TU ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Rzeczoznawca PZM zapewne zna się na swojej pracy i wykonał Pana zlecenie polegające na określeniu maksymalnych kosztów naprawy wszystkich uszkodzeń pojazdu. Natomiast zlecenie powinno brzmieć: ile wynoszą koszty naprawy uszkodzeń mogących powstać w przedmiotowej szkodzie. Wtedy taka opinia może być dołączona do pozwu sądowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSXR1300 Opublikowano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Czegoś tu nie rozumiem , wszystkie uszkodzenia mojego pojazdu , które opisał rzeczoznawca z PZM , POWSTAŁY (nie , ''mogły powstać'') w tej właśnie szkodzie , więc to chyba oczywiste że opisał on widoczne uszkodzenia . Jak powinienem dalej pokierować sprawę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 W takim razie proszę zlecić opinię rzeczoznawcy od rekonstrukcji wypadków drogowych która wykaże, że racja jest po Pana stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSXR1300 Opublikowano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Dzięki za informację , w poniedziałek szukam takiego rzeczoznawcy ! Tylko jest mały problem , jak teraz ocenić uszkodzenia na aucie sprawcy (kolizja była w kwietniu) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 W Pana interesie jest dostarczyć rzeczoznawcy jak najwięcej informacji bazowych. Marka, model pojazdu sprawcy, dokumentacjia fotograficzna pojazdu swojego i pojazdu sprawcy (warto spróbować się skontaktować ze sprawcą i wykonać dokumentację, nawet jeżeli pojazd jest już naprawiony. Może naprawiał na rachunki i wtedy wiadomo co robił, a może zgłosił z własnego AC i jest dokumentacja w jego TU). Ponadtyo zalecam wgląd do akt sprawy w TU, sprawdzenie przesłanek na jakich oparli decyzję, zapoznanie się z dok. foto w aktach.Tak naprawdę od zapoznania się z argumentami wroga należy zacząć.Rzeczoznawca ma programy, może zestawić sylwetki pojazdów, jeżeli wie jakie to były modele.Policji nie było ?Jakie TU ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSXR1300 Opublikowano 6 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Policji nie było , (kiedyś czekałem prawie 2godz. , a panowie po przyjeżdzie stwierdzili że mają dużo pracy i wystarczyło by oświdczenie sprawcy) a sprawa dotyczy HDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 No to jak widać warto czasami poczekać nawet 6 godzin ( tak ludzie czekaja i dobrze robią). Ponadto wskazane jest wykonanie samemu dokumentacji fotograficznej tuż po zdarzeniu bez wcześniejszego przemieszczenia pojazdów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GSXR1300 Opublikowano 7 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 I tu się sprawdza powiedzenie " mądry Polak po szkodzie" ! Jutro jadę do TU zrobić wgląd do dokumentacji i pstryknę kilka fotek , mam nadzieję że nie będzie z tym problemu .... ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi