klaudussc Posted October 9, 2012 Share Posted October 9, 2012 Witam serdecznie.Może od razu przejdę do opisania problemu. Otóż mój mąż podczas pracy w domu(11 września 2012 r.) rozciął sobie lewy policzek szlifierką na długości jakichś 5 cm i szerokości 0,5-08 mm. Od razu udaliśmy się na izbę przyjęć. Tam założono mu 10 szwów. Po zakończeniu leczenia złożył wniosek do PZU (grupowe ubezpieczenie w zakładzie pracy) o odszkodowanie. Przyznano mu 880 zł. Wydaje mi się, że jest to śmieszna kwota, ponieważ obecnie ma dosyć dużą bliznę no i nie ukrywajmy wiążę się z tym duży dyskomfort. Napisaliśmy już wzór odwołania, ale chciałam zapytać co mogłoby być najkorzystniejsze? Co więcej nie otrzymał nawet decyzji na piśmie. Jedynie odebrał pieniądze z banku. Proszę o porady. Pozdrawiam Klaudia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 Witam, w pierwszej kolejności należy zapoznać się OWU danej polisy i sprawdzić na jaką sumę opiewala polisa z ramienia NNW. Następnie sprawdzić % uszczerbku na zdrowiu uwzgędniony przez TU. Później ewentualne odwołanie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KP Posted October 10, 2012 Share Posted October 10, 2012 klaudussc wrote:Witam serdecznie.Może od razu przejdę do opisania problemu. Otóż mój mąż podczas pracy w domu(11 września 2012 r.) rozciął sobie lewy policzek szlifierką na długości jakichś 5 cm i szerokości 0,5-08 mm. Od razu udaliśmy się na izbę przyjęć. Tam założono mu 10 szwów. Po zakończeniu leczenia złożył wniosek do PZU (grupowe ubezpieczenie w zakładzie pracy) o odszkodowanie. Przyznano mu 880 zł. Wydaje mi się, że jest to śmieszna kwota, ponieważ obecnie ma dosyć dużą bliznę no i nie ukrywajmy wiążę się z tym duży dyskomfort. Napisaliśmy już wzór odwołania, ale chciałam zapytać co mogłoby być najkorzystniejsze? Co więcej nie otrzymał nawet decyzji na piśmie. Jedynie odebrał pieniądze z banku. Proszę o porady. Pozdrawiam Klaudia.Przed odwołaniem poproście Ubezpieczyciela o nadesłanie orzeczenia lekarskiego oraz tabeli na podstawie której ustalano uszczerbek na zdrowiu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts