Jarass30 Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Zostalem najechany przez kobiete ktora nie ustapila pierszenstwa przy mgle gdzie widocznosc byla na 30-40 m przejechala szerokosc glownej ulicy chodnik sciela dwa znaki wgniatajac mnie w plot.leze w szpitalu gdzie mialem operacje na otwarte zlamanie nogi z przesunieciem kosci i liczne stuczenia.nie mam pieniedzy na leki rechabilitacje.gdzie mam sie zglosic aby dostac odszkodowanie od tej pani i w jakim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
assistance Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Witam, Proszę jak najszybciej zgłosić szkodę u ubezpieczyciela sprawczyni. TU i numer polisy ustali Pan poprzez kontakt z jednostką policji, która obsługiwała zdarzenie bądź też po numerze rejestracyjnym na stronach UFG. W razie czego służę pomocą - numer telefonu w sygnaturce poniżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KP Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Jarass30 wrote:Zostalem najechany przez kobiete ktora nie ustapila pierszenstwa przy mgle gdzie widocznosc byla na 30-40 m przejechala szerokosc glownej ulicy chodnik sciela dwa znaki wgniatajac mnie w plot.leze w szpitalu gdzie mialem operacje na otwarte zlamanie nogi z przesunieciem kosci i liczne stuczenia.nie mam pieniedzy na leki rechabilitacje.gdzie mam sie zglosic aby dostac odszkodowanie od tej pani i w jakim czasie.Biorąc pod uwagę okoliczności sprawy i rozmiar szkody termin przedawnienia roszczeń z polisy OC będzie wynosił lat 20 od wypadku.W tej chwili proszę gromadzić faktury potwierdzające wydatki na leczenie, przejazdy, rehabilitację, wykonać dokumentację fotograficzną ran, siniaków itp.Roszczenie należy zgłaszać bezpośrednio do Ubezpieczyciela sprawcy szkody. Z polisy OC ma Pan prawo do:- zadośćuczynienia za krzywdę- odszkodowania z tytułu kosztów poniesionych i utraconych korzyściJeśli miał Pan dobrowolne ubezpieczenie NNW to z niego również może Pan zgłosić wniosek o wypłatę świadczenia w terminie 3 lat od wypadku.W przypadku pytań proszę pisać lub dzwonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarass30 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 O jaka kwote moge sie tutaj ubiegac od jej ubezpieczyciela.poniewaz moja sytyuacja podlega dwóm punktom wymienionym u pana kp.Czekam na odp.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarass30 Opublikowano 25 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Czy moze ktos z panstwa mi pomoc.prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maria1661348260 Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 W Pana przypadku sytuacja wygląda dość poważnie, więc kwota nie powinna być mała. Nikt tak "na oko" nie jest w stanie określić ile to może być. Poprzednik u góry napisał o co można się ubiegać, proszę trzymać wszelkie rachunki za leki, środki medyczne, rachunki za przejazdy itd, wszystko to składa się na poniesione w wyniku wypadku koszty leczenia i rehabilitacji które TU ma obowiązek zwrócić. Jeśli nie ma Pan pieniążków na leczenie trzeba wystąpić o odszkodowanie jak najwcześniej aby uzyskać część kwoty jako zaliczkę, na pewno się przyda w Pana sytuacji. Całość zostanie wypłacona po zakończonym leczeniu, wówczas składa się skompletowaną dokumentację z jego przebiegu.Może Pan skorzystać z usług firm zajmujących się odszkodowaniami, odpadnie Panu sprawa biegania z papierkami, wnioskami i użeranie się z urzędnikami, w Pana aktualnym stanie to trochę utrudnienie. Na pewno prawnicy wywalczą więcej niż można samemu wskórać.Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Jarass30 wrote:O jaka kwote moge sie tutaj ubiegac od jej ubezpieczyciela.poniewaz moja sytyuacja podlega dwóm punktom wymienionym u pana kp.Czekam na odp.pozdrawiamWitam, zanim dojdziemy do kwot to proszę napisać o której kości jest tutaj mowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KP Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Jarass30 wrote:O jaka kwote moge sie tutaj ubiegac od jej ubezpieczyciela.poniewaz moja sytyuacja podlega dwóm punktom wymienionym u pana kp.Czekam na odp.pozdrawiamBez dokładnej analizy dokumentacji medycznej oraz okoliczności związanych z Pana osobą trudno oszacować wielkość roszczeń. Myślę, że punktem wyjścia powinna być kwota 10.000,00 zł.W przypadku pytań proszę o kontakt lub post na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jhony Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Bez dokładnej analizy dokumentacji medycznej oraz okoliczności związanych z Pana osobą trudno oszacować wielkość roszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1661348262 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 W ciągu 2-3 miesięcy może Pan uzyskać pierwszą wypłatę. O resztę trzeba będzie powalczyć z ubezpieczycielem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi