Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Wypadek samochodowy, odszkodowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Razem z kolezanka wyjechalysmy do pracy 3 tygodnie temu z agencji AB job service do Holandii. Zaczelysmy pracowac przy cebulkach kwiatowych. Po tygodniu, gdy jechalysmy do pracy zdarzyl sie wypadek. To byla droga dojazdowa i zostalo nam 3 moze 4 minuty do miejsca docelowego. Z naprzeciwka jechal samochod i kolega z ktorym jechalysmy (on byl kierowca) zjechal na pobocze by wyminac auto jadace z naprzeciwka. Nie wiem dokladnie jaki manewr wykonal, ale napewno nie dostosowal predkosci do warunkow drogowych. Pamietam tylko jak zaczelo nami rzucac, samochod obrocil sie i z cala sila walna w drzewo. Jechalo nas 5cioro- 3 dziewczyny z tylu i 2 chlopakow z przodu.Pasazer ktory siedzial z przodu od strony drzewa ucierpial najbardziej, teraz lezy w szpitalu i jest polamany, natomiast reszta w tym ja, mamy bolesci kregoslupa, ucisk w klatce piersiowej, problemy z karkiem przy czym trudnosci z ubieraniem sie. Ucierpielismy fizycznie jak i psychicznie. Nie jestesmy w stanie uczeszczac normalnie do pracy. Agencja umoliwila nam wizyte u lekarza ktory stwierdzil ze bole calego ciala po takim wypadku sa normlane i beda utrzymywac sie przez najblizsze tygodnie. Przepisal nam leki przeciwbolowe. Teraz jestesmy na zwolnieniu lekarskim oczywiscie platnym. Istotym argumentem jest to ze samochody ktorymi dysponuje agencja nie sa w pelni sprawne m.in. rozregulowana skrzynia biegow, switla sa malo widoczne na drodze i trzeba wlaczyc dlugie zeby widziec droge. Mysle ze to jest nieodpowiedzialne tez z ich strony, gdyz takimi autami wysylaja ludzi do pracy.

Czy ja wraz z kolezanka mozemy ubiegac sie o odszkodowanie ?

Czy agencja powinna pokryc wszytkie koszty ? (Nie mamy jeszcze numeru sofi, wiec nie mamy pieniedzy zeby zaplacic za mieszkanie)

Co w takiej sytuacji mozemy zrobic ?

• 3 tygodnie później...

Powołując się na Pani zapytanie odnośnie agencji. Powiem jedynie, że nie uzyska Pani na tym forum żadnej informacji odnośnie rankingu/działania agencji, ponieważ narusza to regulaminem forum.

A odnośnie odszkodowania, to może Pani go uzyskać wraz z koleżanką z polis OC sprawców.

• 10 miesięcy temu...

Witam.

Siedem lat temu, miałam 15 lat i uległam wypadkowi samochodowemu. Byłam pasażerem. Doznałam urazu głowy ze wstrząśnieniem mózgu, rany dartej okolicy skroniowej, stłuczenia kolana i licznych urazów zębów. Ostatnio przeglądałam dokumenty z komisji lekarskiej po wypadku i przeczytałam, że wyżej wymienione obrażenia, zostały uznane jako 1% uszczerbku na zdrowiu. Zaczęłam się zastanawiać czy to jest w porządku. Sprawdziłam w internecie i okazało się, że uraz każdego żęba jest liczony jako 0,5% uszczerbku na zdrowiu, a w moim przypadku zębów uszkodonych było 10, w tym jeden, który trzeba było wyrwać ze względu na jego stan, a pokrycie ubytku wiązało się z prywatnym leczeniem. Do tego rozmiar blizny również powinien być uwzględniony. Dodam, że blizna do terminu komisji lekarskiej zmniejszyła się znacząco, chociż nadal pokrywa całą lewą skroń i jest bardzo widoczna.

Ostatnio dowiedziałam się, że istnieją firmy, które zajmują się odzyskiwaniem odszkodowania dla osób, którym wcześniej przyznano zbyt małe. Podono można uzyskać odszkodowanie za wypadek sprzed kilku lat.

Czy ktoś mógłby mi poradzić czy to jest wogóle możliwe? Czy jest sens? I czy takim firmom można ufać?

To był wypadek. Jednak co rozstroju zdrowia to jest problem. W liście z prokuratury jest napisane, że rozstrój zdrowia był powyżej 7 dni. Natomias w raporcie policyjnym jest napisane, że biegły lekarz stwierdził, iż rozstrój zdrowia nie przekracza 7 dni. Jak w tej sytuacji wygląda sprawa?

• 2 miesiące temu...

szklarzandrzej wrote:

Należy sie Pani odszkodowanie z tytułu OC jestem przedstawicielem ogólnopolskiej firmy DRB zajmujacej sie pomoca w odzyskiwaniu takich odszkodowan w razie potrzeby prosze dzwonic 668-192-288 bezpłatnie udziele porady.

brzydka wrote:

witam skontaktujcie sie ze mna pomoge wam uzyskac odszkodowanie moj numer tel 539901495pracuje dla znanej firmy odszkodowawczej ktora profesjonalnie zajmie sie uzyskaniem dla was odszkodowaniaodradzam korzystanie z uslug kancelarii

Ludzie jak wy chcecie pomóc osobom poszkodowanym wywalczyc godne pieniądze jak nawet nie potraficie się mądrze wypowiedzieć na forum..??