Jump to content
Forum Odszkodowania

Odszkodowanie na samochód

Recommended Posts

Witam.W wyniku wypadku straciłem nogę powyżej kolana...1983r......mam rentę uzupełniającą.....zwroty za łazienkę,rehabilitację,protezę.....PZU płaci-ale z bólami!!!!!....Mam pytanie...czy jest szansa na odszkodowanie na zakup samochodu???na dojazd do pracy,szkoły,rehab.....i dostęp do dóbr kultury itd...itp. np.50% ceny samochodu?Może ktoś otrzymał podobne odszkodowanie?Liczę na rady.Pozdrawiam.

• 2 weeks later...

Witaj,

wypadek miał miejsce w 1983 roku? dostajesz rentę? w jakiej wysokości?

PZU może zapłacić Ci nawet za przystosowanie do nowego zawodu. Za samochód nie koniecznie Ci zapłacą, ale mogą go przystosować aby był zdatny do Twojego użytku, a to też tanie nie jest.

Czy wystąpiłeś o rentę z tytułu nieuzyskiwania pełnych zarobków po wypadku? Ile miałeś wtedy lat? jakie były perspektywy? opisz trochę sprawę.

Witam...brak czasu....jak napisałem mam rentę 230zł....ale teraz interesuje mnie odszkodowanie w postaci ,,samochodu,,....napisałem do PZU....czekam miesiąc....równolegle złożyłem wniosek na program samochodowy do PFRON....może razem skleję na Corsę z wypasem.....jestem aktywny i moim zdaniem to się liczy!!!! Pracuję,uczę się,uprawiam zawodowo (prawie) sport i na tym będę bazował,bo myślę że niepełnosprawnym należy się odszkodowanie tego typu...Sąd najwyższy-..,,.Samochód jest protezą czynnościową nóg,,-..dobre co?