spy Posted December 1, 2012 Share Posted December 1, 2012 Witam.Zostałem potrącony przez samochód, wina po stronie kierowcy. W wyniku wypadku mam krwiaka oraz złamanie nogi, ponad to uszkodzony telefon(tysiąc złotych) oraz bluza(około 600 złotych). Niestety nie mam paragonu, mam nadzieję, że nie przeszkadza to w ubezpieczalni? Poza tym mam szansę ten telefon sprzedać za 300złotych, nie wiem czy sprzedać czy zgłaszać jego szkodę, kiedyś kobieta uderzyła w mój stojący na parkingu samochód, w wyniku czego potłukła mi szybkę i ubezpieczyciel niestety nie chciał zwrócić kosztów naprawy telefonu (natomiast samochodu tak) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348262 Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 Na pewno należy sfotografować uszkodzone przedmioty, odnaleźć paragony zakupu o ile to możliwe, przedstawić fakturę za naprawę telefonu. Towarzystwo ubezpieczeniowe z pewnością potrąci kilkadziesiąt procent za zużycie tych przedmiotów jeśli nie były nowe. Z reguły jest to 50%, ale i tak warto zgłosić szkodę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1661348262 Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 odszkodowanie24@op.pl wrote:witamoczywiście należy sie Panu odszkodowanie za złąmaną noge, krwiak oraz za zniszczony telefon /należy go naprawić wziąsć fakture za naprawe - wcześniej zrobic kilka zdjęć uszkodzonego aparatu + zniszczoną bluze/w razie pytań słuze pomocą.pozdrawiamrobertLitości! W Z I Ą Ć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad7 Posted May 3, 2013 Share Posted May 3, 2013 Witam Zazwyczaj bez rachunków za szkody rzeczowe są problemy o zwrot pieniędzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts