Jump to content
Forum Odszkodowania

Wypadek przy pracy - zwichnięcie

gruby567
 Share

Recommended Posts

Witam. Piszę mianowicie w takiej sprawie. Miałem wypadek przy pracy , odśnieżając przewróciłem się nprzyciskając rękę. Gdy udałem się do szpitala, stwierdzili zastarzałe zwichnięcie stawów śródręczno-nadgarstkowych IV , V ręki prawej. Leczenie : repozycja (zniecz. ogólne)+ stabilizacja drutami Kirschnera . Jeżeli chodzi o gips, został założony wstępnie na 6 tygodni. Protokół powypadkowy spisany. A główne zapytanie czy w przyszłości mogę mieć spore problemy z ręką? (jestem praworęczny).. Oraz jaki procent mogą mi przyznać uszczerbku na zdrowiu jeżeli chodzi o odszkodowanie z ZUS'u oraz jeżeli mam opłacane składki w ubezpieczeniu grupowym ING. Nie jestem w temacie więc nie wiem o które dokładnie urazy chodzi z tabel uszczerbku na zdrowiu Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Witam, osobiście skierowałbym sprawę do profesjonalnej firmy dla których uzyskanie odszkodowania za wypadek w pracy nie stanowią problemu. Poszukałbym takiej firmy ponieważ jest jeden znaczący plus - pobierają jedynie prowizję od zdobytego odszkodowania, więc po prostu warto!