doogi Posted December 26, 2012 Share Posted December 26, 2012 Witammam problem z odszkodowaniem za uszkodzone auto, inny kierowca wymusił pierwszeństwo zajeżdżając mi drogę z boku i powodując uszkodzenia przodu pojazdu (Matiz 2001r)- podgięta maska, zderzak przedni wyrwany z zaczepów i przesunięty w prawo pojazdu, oba błotniki na końcach pogięte, potłuczony halogen i kierunkowskazy, zgnieciony pas przedni, pogięta ramka mocowanie i tablica rejestracyjna.więcej szkód nie widzę, ale sądzę że pod zderzakiem może być pogniecione wzmocnienie czego nawet likwidator nie uwzględnił.samochód oddaje w czwartek do mechanika a dziś dostałem wycenę uszkodzeń na 980zł - przecież to ie starczy nawet na lakierowanie tych elementów, a pas przedni z mojej wiedzy powinien być nowy a nie prostowany, przecież przy jakimś kolejnym zdarzeniu nie wytrzyma i rozwali silnik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doogi Posted December 26, 2012 Author Share Posted December 26, 2012 /images49.fotosik.pl/1744/b9e0694a40e845dd.jpg/images50.fotosik.pl/1797/58fb44f74c78dcff.jpg (nie mam takich uprawnien by dodawać zdjęcia więc proszę przedtem dopisać "h tt t p" - bez przerw oczywiście) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszka Posted December 26, 2012 Share Posted December 26, 2012 To przecież jest szkoda całkowita a nie "wycena uszkodzeń". Sprzedać złom i szukać drugiego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doogi Posted December 26, 2012 Author Share Posted December 26, 2012 no właśnie tak samo myślę a oni próbują mnie zrobić w konia, muszę jutro telefonicznie podważyć tą wycenę po wcześniejszej wizycie u mechanika.czy wystarczy że zadzwonię i wyrażę sprzeciw ich wycenie czy muszę pisać pismo odwoławcze ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts