Jump to content
Forum Odszkodowania

wymuszenie ppierwszeństwa

Recommended Posts

Witam

mam problem z odszkodowaniem za uszkodzone auto, inny kierowca wymusił pierwszeństwo zajeżdżając mi drogę z boku i powodując uszkodzenia przodu pojazdu (Matiz 2001r)

- podgięta maska, zderzak przedni wyrwany z zaczepów i przesunięty w prawo pojazdu, oba błotniki na końcach pogięte, potłuczony halogen i kierunkowskazy, zgnieciony pas przedni, pogięta ramka mocowanie i tablica rejestracyjna.

więcej szkód nie widzę, ale sądzę że pod zderzakiem może być pogniecione wzmocnienie czego nawet likwidator nie uwzględnił.

samochód oddaje w czwartek do mechanika a dziś dostałem wycenę uszkodzeń na 980zł - przecież to ie starczy nawet na lakierowanie tych elementów, a pas przedni z mojej wiedzy powinien być nowy a nie prostowany, przecież przy jakimś kolejnym zdarzeniu nie wytrzyma i rozwali silnik.

://images49.fotosik.pl/1744/b9e0694a40e845dd.jpg

://images50.fotosik.pl/1797/58fb44f74c78dcff.jpg

(nie mam takich uprawnien by dodawać zdjęcia więc proszę przedtem dopisać "h tt t p" - bez przerw oczywiście)

no właśnie tak samo myślę a oni próbują mnie zrobić w konia, muszę jutro telefonicznie podważyć tą wycenę po wcześniejszej wizycie u mechanika.

czy wystarczy że zadzwonię i wyrażę sprzeciw ich wycenie czy muszę pisać pismo odwoławcze ?