Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

KOLIZJA.....

Rekomendowane odpowiedzi

Wojciech_ wrote:

Przy tego typu urazach odszkodowanie może wynosić nawet 20 tys zł.

Z tym się nie zgodzę bo spotkałem się ostatnio z przypadkiem o wypłacie 60 tyś. za skręcenie odcinka szyjnego kręgosłupa...

• 3 miesiące temu...
joanna.opal wrote:
09 maja br. jechałam autem służbowym (w czasie godzin pracy) czy należy mi się oprócz odszkodowanie z polisy OC sprawcy również z polisy OC które są objęte auta służbowe?
Z polisy OC auta służbowego nie otrzyma Pan świadczenia odszkodowawczego ponieważ polisa ta chroni osoby poszkodowane w wypadku spowodowane przez kierującego autem służbowym. Jeśli samochód służbowy ma ubezpieczenie NNW to z niego może Pan zgłaszać szkodę jak również ze wszystkich innych ubezpieczeń dobrowolnych.

Jeśli wypadek był wypadkiem przy pracy to może się Pan ubiegać o jednorazowe odszkodowanie z ZUS.

• 6 miesięcy temu...

Witam, jeżeli nie zakończone zostało leczenie to nie zadzać się na ugodę bo to jak ,,strzał w kolano'' Jeżeli TU na etapie posiadania znikomej ilości dokumentacji proponuje takie pieniądze to wstrzymać się, zakończyć leczenie oraz dostarczyć całą dokumentację. Wystąpić z propozycją ugody na 4000zł i negocjiować. Darować sobie pośredników bo oni wywalczą 5000zł zabiorą prowizję 1500zł i wyjdzie, że większą kwotę samemu można było wywalczyć..

Przy tak małysz szkodach wiedza z doświadczenia :) Powodzenia

Monika_Votum_ S.A. wrote:
Witam serdecznie,
Wydaję mi się jednak, że można by uzyskać więcej bez pobierania tak wysokiej prozizji, o której pisze przedmówca. Takie urazy często jedynie wyglądają na małe, a odpowiednio sformułowany wniosek bardzo pomaga. Zapraszam do konatktu, poniżej moja strona internetowa:

http://monika-dzieniszewska.votum-sa.pl/

Obsługuję NIE tylko zaznaczone regiony.

Pozdrawiam:-)
Monika Dzieniszewska
Stąpa Pani po bardzo cieńkim lodzie mówiąc o kwotach i legitymują się swoją firmą :)

Centrum Polska wrote:
jeżeli nie zakończone zostało leczenie to nie zadzać się na ugodę bo to jak ,,strzał w kolano''
W całości się zgadzam, poczekać, aż leczenie dobiegnie do końca. Gdyż jeśli "strzeli" dysk w szyjnym to będzie na prawdę bardzo nie przyjemnie. Pacjenci z bólu to po ścianach chcą chodzić. Swoją drogą to poluzowane są tylko szyjne, czy piersiowe też? Jeśli piersiowe kręgi też są poluzowane (tu odpukać) to trzeba uważać z pochylaniem się. W życiu codziennym zwykłe pochylenie się na poluzowanych kręgach może doprowadzić do wypadnięcia dysku, tak jak przy lędźwiowym odcinku. A podpisując ugodę zamyka Pan sobie drogę do późniejszego roszczenia w razie (tu odpukać) gdyby stan zdrowia się pogorszył.
Także niech Pan uważa na siebie :)

Jeszcze bym zapomniał dodać, że jeśli ten ból w barku i szyi promieniuję, to może to być uraz korzonek. Najlepiej oczywiście gdyby lekarz to stwierdził i wtedy można walczyć nie tylko o zadośćuczynienie ale i o odszkodowanie. Za takie uszkodzenie korzonek minimalna kwota (przy najmniejszym stopniu ich uszkodzenia ; stopień uszkodzenia, stwierdzi lekarz) to 5tyś. A jeśli są uszkodzone nerwy splotu barkowego to poprzednia kwota razy 3 (w sumie logicznie, bo mamy 3 nerwy splotu barkowego). Najprościej do wypytać się lekarza :]

dzisiaj dostałem skierowanie an rehabilitację, tak więc leczenie nie zostalo zakończone i pewnie trochę to potrwa. Jak jest z kosztami dojazdów na rehabilitację, ponieważ jestem w stanie sam dojeżdżać samochodem więc biletów nie będe miał.

stan83 wrote:

dzisiaj dostałem skierowanie an rehabilitację, tak więc leczenie nie zostalo zakończone i pewnie trochę to potrwa. Jak jest z kosztami dojazdów na rehabilitację, ponieważ jestem w stanie sam dojeżdżać samochodem więc biletów nie będe miał.

Można domagać również kosztów dojazdów na rehabilitacje.

• 1 miesiąc temu...
zakończyłem rehabilitację, teraz pytanie czy do ubezpieczyciela wysyłam tylko dokumentację medyczną, czy nalezy wypelnić wniosek, napisać podanie, zawierajace m.in koszty dojazdu własnym samochodem na rehabilitację . Drugie pytanie czy w takim wniosku mogę zawrzec kwotę jakiej żądam?

• 1 rok później...
Miałem kolizję. Samochód sprawcy uderzył w tył mojego samochodu. Bolała mnie szyja i głowa, wiec udałem się do lekarza. Dostałem skierowanie na RTG. RTG wykazało zmniejszenie fizjologiczne lordozy. Czy to zmniejszenie fizjologiczne lordozy mogło powstać od tej kolizji, czy też jest to niezależna sprawa. Czy należy mi się za to jakieś odszkodowanie?

michelito wrote:

Miałem kolizję. Samochód sprawcy uderzył w tył mojego samochodu. Bolała mnie szyja i głowa, wiec udałem się do lekarza. Dostałem skierowanie na RTG. RTG wykazało zmniejszenie fizjologiczne lordozy. Czy to zmniejszenie fizjologiczne lordozy mogło powstać od tej kolizji, czy też jest to niezależna sprawa. Czy należy mi się za to jakieś odszkodowanie?

Zniesienie lordozy szyjnej z reguły powstaje w przypadku najechania na tył pojazdu. Może Pan śmiało występować z roszczeniem

• 11 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...