Mariusz Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 Wojciech_ wrote: Przy tego typu urazach odszkodowanie może wynosić nawet 20 tys zł. Z tym się nie zgodzę bo spotkałem się ostatnio z przypadkiem o wypłacie 60 tyś. za skręcenie odcinka szyjnego kręgosłupa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joanna.opal Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 09 maja br. jechałam autem służbowym (w czasie godzin pracy) czy należy mi się oprócz odszkodowanie z polisy OC sprawcy również z polisy OC które są objęte auta służbowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kancelaria1 Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 joanna.opal wrote:09 maja br. jechałam autem służbowym (w czasie godzin pracy) czy należy mi się oprócz odszkodowanie z polisy OC sprawcy również z polisy OC które są objęte auta służbowe?Z polisy OC auta służbowego nie otrzyma Pan świadczenia odszkodowawczego ponieważ polisa ta chroni osoby poszkodowane w wypadku spowodowane przez kierującego autem służbowym. Jeśli samochód służbowy ma ubezpieczenie NNW to z niego może Pan zgłaszać szkodę jak również ze wszystkich innych ubezpieczeń dobrowolnych.Jeśli wypadek był wypadkiem przy pracy to może się Pan ubiegać o jednorazowe odszkodowanie z ZUS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Witam, jeżeli nie zakończone zostało leczenie to nie zadzać się na ugodę bo to jak ,,strzał w kolano'' Jeżeli TU na etapie posiadania znikomej ilości dokumentacji proponuje takie pieniądze to wstrzymać się, zakończyć leczenie oraz dostarczyć całą dokumentację. Wystąpić z propozycją ugody na 4000zł i negocjiować. Darować sobie pośredników bo oni wywalczą 5000zł zabiorą prowizję 1500zł i wyjdzie, że większą kwotę samemu można było wywalczyć.. Przy tak małysz szkodach wiedza z doświadczenia Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Monika_Votum_ S.A. wrote:Witam serdecznie,Wydaję mi się jednak, że można by uzyskać więcej bez pobierania tak wysokiej prozizji, o której pisze przedmówca. Takie urazy często jedynie wyglądają na małe, a odpowiednio sformułowany wniosek bardzo pomaga. Zapraszam do konatktu, poniżej moja strona internetowa:http://monika-dzieniszewska.votum-sa.pl/Obsługuję NIE tylko zaznaczone regiony.Pozdrawiam:-)Monika DzieniszewskaStąpa Pani po bardzo cieńkim lodzie mówiąc o kwotach i legitymują się swoją firmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dao Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Centrum Polska wrote:jeżeli nie zakończone zostało leczenie to nie zadzać się na ugodę bo to jak ,,strzał w kolano''W całości się zgadzam, poczekać, aż leczenie dobiegnie do końca. Gdyż jeśli "strzeli" dysk w szyjnym to będzie na prawdę bardzo nie przyjemnie. Pacjenci z bólu to po ścianach chcą chodzić. Swoją drogą to poluzowane są tylko szyjne, czy piersiowe też? Jeśli piersiowe kręgi też są poluzowane (tu odpukać) to trzeba uważać z pochylaniem się. W życiu codziennym zwykłe pochylenie się na poluzowanych kręgach może doprowadzić do wypadnięcia dysku, tak jak przy lędźwiowym odcinku. A podpisując ugodę zamyka Pan sobie drogę do późniejszego roszczenia w razie (tu odpukać) gdyby stan zdrowia się pogorszył.Także niech Pan uważa na siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dao Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Jeszcze bym zapomniał dodać, że jeśli ten ból w barku i szyi promieniuję, to może to być uraz korzonek. Najlepiej oczywiście gdyby lekarz to stwierdził i wtedy można walczyć nie tylko o zadośćuczynienie ale i o odszkodowanie. Za takie uszkodzenie korzonek minimalna kwota (przy najmniejszym stopniu ich uszkodzenia ; stopień uszkodzenia, stwierdzi lekarz) to 5tyś. A jeśli są uszkodzone nerwy splotu barkowego to poprzednia kwota razy 3 (w sumie logicznie, bo mamy 3 nerwy splotu barkowego). Najprościej do wypytać się lekarza :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan83 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 dzisiaj dostałem skierowanie an rehabilitację, tak więc leczenie nie zostalo zakończone i pewnie trochę to potrwa. Jak jest z kosztami dojazdów na rehabilitację, ponieważ jestem w stanie sam dojeżdżać samochodem więc biletów nie będe miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dao Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 stan83 wrote: dzisiaj dostałem skierowanie an rehabilitację, tak więc leczenie nie zostalo zakończone i pewnie trochę to potrwa. Jak jest z kosztami dojazdów na rehabilitację, ponieważ jestem w stanie sam dojeżdżać samochodem więc biletów nie będe miał. Można domagać również kosztów dojazdów na rehabilitacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan83 Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 zakończyłem rehabilitację, teraz pytanie czy do ubezpieczyciela wysyłam tylko dokumentację medyczną, czy nalezy wypelnić wniosek, napisać podanie, zawierajace m.in koszty dojazdu własnym samochodem na rehabilitację . Drugie pytanie czy w takim wniosku mogę zawrzec kwotę jakiej żądam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michelito Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Miałem kolizję. Samochód sprawcy uderzył w tył mojego samochodu. Bolała mnie szyja i głowa, wiec udałem się do lekarza. Dostałem skierowanie na RTG. RTG wykazało zmniejszenie fizjologiczne lordozy. Czy to zmniejszenie fizjologiczne lordozy mogło powstać od tej kolizji, czy też jest to niezależna sprawa. Czy należy mi się za to jakieś odszkodowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej_Gryczka Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 michelito wrote: Miałem kolizję. Samochód sprawcy uderzył w tył mojego samochodu. Bolała mnie szyja i głowa, wiec udałem się do lekarza. Dostałem skierowanie na RTG. RTG wykazało zmniejszenie fizjologiczne lordozy. Czy to zmniejszenie fizjologiczne lordozy mogło powstać od tej kolizji, czy też jest to niezależna sprawa. Czy należy mi się za to jakieś odszkodowanie? Zniesienie lordozy szyjnej z reguły powstaje w przypadku najechania na tył pojazdu. Może Pan śmiało występować z roszczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mfind Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Najlepiej byłoby gdyby w dokumentacji medycznej znalazła się informacja lekarza o tym, że uraz stwierdzono po kolizji samochodowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinka Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Witam 2 dni temu miałam kolizje na terenie Polski. Posiadam auto zarejestrowane w Niemczech.Jestem osobą poszkodowana. Samochód nie nadaje się do naprawy. Czy ktoś podpowie mi ci mam robić dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Na https://www.ufg.pl sprawdzisz czy pojazd miał OC. Jeżeli tak, to sprawę zgłaszasz do tego ubezpieczyciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaciz Opublikowano 26 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2015 Witam! Jesli potrzebuje Pani pomocy prosze o kontakt 606887322 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi