KAPS Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Przed Świętami B.N. uderzył w nas inny samochód.Na szczęście nikomu nic się nie stało.Samochód po ekspertyzie rzeczoznawcy został uznany jako szkoda całkowita.Naprawa auta przewyższa jego wartość.JAK MAM WPŁYNĄĆ NA UBEZPIECZYCIELA SPRAWCY WYPADKU BEZ DROGI SĄDOWEJ , ŻEBY SZKODA PONIESIONA PRZEZ NAS-SAMOCHÓD- BYŁA NAPRAWIONA.Samochód jest zarejestrowany na 7 osób ponieważ mam taką rodzinę,a nie stać mnie na naprawę we własnym zakresie.Ubezpieczyciel powiadomił nas,że oddaję go na złom i odzyskuję tylko część pieniędzy, albo dostaję1/4 wartości rzeczoznawcy.TO NIE BYŁA MOJA WINA,JA CHCĘ TYLKO ŻEBY NAPRAWIONO MÓJ SAMOCHÓD.Pomóżcie mi w tej sprawie .Chcę mieć naprawiony samochód, do kogo mogę się zgłosić , aby pomógł mi w tej sprawie. bardzo ,bardzo proszę o pomoc.DZIĘKUJĘ PIOTR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Żadne TU na świecie nie wypłaci odszkodowania w kwocie wyższej niż wynosiła wartość pojazdu przed szkodą. Jeżeli sprzeda Pan go wskazanemu przez TU odbiorcy to w rezultacie powinien Pan z dwóch źródeł otrzymać tę właśnie wartość. Kwestia, czy ta wartość jest prawidłowo wyliczona to oddzielna sprawa. Samochód to przedmiot i jeżeli nie opłaca się go naprawiać to należy sprzedać i kupić kolejny. Oczekiwanie, że TU pokryje koszty naprawy bez względu na ich wysokość jest irracjonalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi