Jump to content
Forum Odszkodowania

stłuczka - ile i co wypłacaja z polisy sprawcy dla poszkodowanego?

Recommended Posts

jeśli miałam stłuczkę, to ubezpieczyciel nie dość, że naprawia z mojej polisy uszkodzone auto to jeszcze wypłaca odszkodowanie, cos w ramach - jeli dobrze wyczytałam na forum- zadośćuczynienia w ramach zanizonej wartości samochodu sprzed/ po wypadku?

W przypadku naprawy pojazdu z oc sprawcy, poszkodowanemu należy się odszkodowanie z powodu obniżenia wartości pojazdu po prawidłowo przeprowadzonej naprawie. Ale muszą być spełnione warunki - jakie - zbyt długo by pisać.

Miszka wrote:

W przypadku naprawy pojazdu z oc sprawcy, poszkodowanemu należy się odszkodowanie z powodu obniżenia wartości pojazdu po prawidłowo przeprowadzonej naprawie. Ale muszą być spełnione warunki - jakie - zbyt długo by pisać.

jeśli to nie kłopot - to prosze napisac, jakie to warunki musza byc spełnione, bo rozumiem, ze nie kazdemu sie ono nalezy? Zawsze myślałam, ze jak kogoś "stukne" to naprawią z polisy mojej szkode , pojadą po zniżce 10 % i tyle. A tu jakies odszkodowanie....Kiedys odpuściłam kobiecie stłuczkę parkingową, rozeszło sie na gotówce do ręki bez napraw z polisy..../ hm...