ciufcia Posted January 21, 2013 Share Posted January 21, 2013 jeśli miałam stłuczkę, to ubezpieczyciel nie dość, że naprawia z mojej polisy uszkodzone auto to jeszcze wypłaca odszkodowanie, cos w ramach - jeli dobrze wyczytałam na forum- zadośćuczynienia w ramach zanizonej wartości samochodu sprzed/ po wypadku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszka Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 Panie slagaj, przestań pan bredzić wciąż o odszkodowaniach osobowych. Kobieta pisze o samochodzie i ew. utracie wartości a pan bzdury pisze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszka Posted January 22, 2013 Share Posted January 22, 2013 W przypadku naprawy pojazdu z oc sprawcy, poszkodowanemu należy się odszkodowanie z powodu obniżenia wartości pojazdu po prawidłowo przeprowadzonej naprawie. Ale muszą być spełnione warunki - jakie - zbyt długo by pisać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciufcia Posted January 22, 2013 Author Share Posted January 22, 2013 Miszka wrote: W przypadku naprawy pojazdu z oc sprawcy, poszkodowanemu należy się odszkodowanie z powodu obniżenia wartości pojazdu po prawidłowo przeprowadzonej naprawie. Ale muszą być spełnione warunki - jakie - zbyt długo by pisać. jeśli to nie kłopot - to prosze napisac, jakie to warunki musza byc spełnione, bo rozumiem, ze nie kazdemu sie ono nalezy? Zawsze myślałam, ze jak kogoś "stukne" to naprawią z polisy mojej szkode , pojadą po zniżce 10 % i tyle. A tu jakies odszkodowanie....Kiedys odpuściłam kobiecie stłuczkę parkingową, rozeszło sie na gotówce do ręki bez napraw z polisy..../ hm... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszka Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 pojazd do 6 lat, bez wcześniejszych szkód, 1 właściciel, kupiony w Polsce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciufcia Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 Miszka wrote: pojazd do 6 lat, bez wcześniejszych szkód, 1 właściciel, kupiony w Polsce. czyli nówka z salonu innymi słowy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciufcia Posted January 23, 2013 Author Share Posted January 23, 2013 aha, to odszkodowanie to z automatu idzie czy jak sie nie upomnisz to nie masz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszka Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 jak się upomnisz i to nie zawsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszka Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 Podkreślam, jest to wypłacane z oc sprawcy - dla drugiego uczestnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts