darko3714 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Mialem wypadek samochodowy ,Mialem skrecony kregoslup lezdzowy ,kregoslup szyjny,klatke piersiowa potluczona ,bark ,Zlozylem papiery do Pzu!! I te dziady dali za wszystko 1%!!!!! mam dosc wysokia stawke za jednen% MOim zdaniem PZu nie ma wogole lekarza na komisjach sami chyba ustalaja %!!!!! Pissze odwolanie od tego!!! Myslycie tak samo jak ja??ze sami daja %???Podam ich do sadu! krew mnie zalala jak dostalem ten 1 %!Prosze o pomoc !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRB Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Witam Proszę o kontakt pod nr 723-433-403nasza firma ustali dokładny uszczerbek na zdrowiu i pomoże Panu uzyskać odszkodowanie DRB Centrum Odszkodowań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria_tpp Opublikowano 22 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Witam. No tak, faktycznie nie zawsze ubezpieczyciel wzywa na komisję, często procent uszczerbku na zdrowiu jest ustalany na podstawie tabeli. Jednak z OC sprawcy wypadku należy się nie tylko odszkodowanie za określony trwały uszczerbek na zdrowiu, ale również zadośćuczynienie, za ból, za utrudnienia związane z wypadkiem, problemy w pracy z tego powodu, za stres i cierpienia psychiczne itd. W tym wypadku pisanie odwołania jest jak najbardziej wskazane, proszę się nie godzić na jakąś małą kwotę bo przy opisanych tu urazach 1% z tabeli to za mało. Proszę też nie dać się wkręcić i nie podpisywać w razie czego oświadczenia że bierze Pan to co dają i nie ma więcej roszczeń, tym można zamknąć sobie drogę do ubiegania się o wyższe odszkodowanie.PozdrawiamMaria Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko3714 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Dziekuje za porady.Robia z ludzi co chca pani Mario!Nie popuszcze im .Napisze o odwloanie a pozniej moze jeszcze podam do sadu.Pani MAria zna sie na odszkodowniach?Czy sledzi tylko ogolnie forum tutaj?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko3714 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Panie Danielu! Tu chodzi o moje prywatne ubezpieczienie z moich prywatnych polis na zycie,Zlozylem papiery na odszkodowanie na trwaly uszczerbek na zdrowiu ,Mam nadzieje ze pan rozumie ze nie chodzi o sprawe z OC sprawcy wypadku.Poprostu robia co chca z ludzmi!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria_tpp Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Co do pytania czy znam się na odszkodowaniach to nie jestem prawnikiem, ale trochę na ten temat wiem. Też jestem tzw. agentem jednej z firm odszkodowawczych, więc jeśli ma Pan pytania to chętnie doradzę. Z polis NNW zwykle tak bywa że procent uszczerbku przyznają z tabeli, jak najbardziej warto się odwoływać bo powszechnie wiadomo że TU zaniżają kwoty odszkodowań albo kombinują żeby w ogóle nic nie dać. Wydaje mi się że w przypadku Pana obrażeń ten 1% to niewiele, ja miałam kiedyś złamaną rękę, lewą i w dodatku to nie było nic skomplikowanego. Polisa to zwyczajna grupowa z pracy na najniższą kwotę a dostałam 4% uszczerbku. Proszę walczyć o swoje, jak trzeba wpłacać składkę to nie mają żadnych obiekcji.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi