szkodnik Posted January 23, 2013 Share Posted January 23, 2013 euco-silesia wrote:Witam,Wiem jak Panu pomóc bardzo proszę o kontakt, krótką wiadomość sms, oddzwonię.A nie prościej podać na Foum? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.Gi Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 721455669 wrote: (...) moze votum cos kreci bo z nimi ostatnio jakies problemy sa albo towarzystwo, nie kiedy TU chetnie wspolpracuja z firmami odszkodowawczymi i moze to jest ten przyklad Votum to moloch, mielą setki spraw miesięcznie, szczerze wątpię żeby współpracowali z jakimkolwiek TU. Faktem natomiast jest, że zarówno Votum jak i Euco (czyli bodaj największe firmy) zatrudniają w głównej mierze referentów, którzy negocjują z TU, dlatego działają tak nieudolnie (czyt. mozolnie, długo i mało efektywnie). Pracuję w branży i bardzo często przejmujemy na wpół niedokończone sprawy z ww. firm, bo panowie przy bardziej skomplikowanych przypadkach nie wiedzą co robić ( ot chociażby ostatnio, zaproponowali klientowi 30 000 z ugodą, nasi prawnicy wyczarowali na drodze sądowej 100 000). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkodnik Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 721455669 wrote: no wlasnie co tu jest nie jasne wyrok powinien byc od razu No to najprościej ustalić w Sądzie czy już zapadł wyrok. Jak tak, to powiadomić Wartę lub dostarczyć w miarę możliwości samemu lub "dopilnować" Votum. Jak nie zapadł, to widocznie jest jakaś przyczyna i trzeba poczekać... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danka46 Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 pracuje na umowe zlecenie jestem w pracy ubezpieczona grupowo w pzu i mialam wypadek w pracy od 3.02 do 9.04 i zaklad sciagal mi skladki 53,99 ostatnia skladke sciagnal mi 28.02 i dzis dostalam z pracy dokumenty moje ze ubezpieczenia ze pisze tak-powod odejscia z innego powodu, co mam robic czy juz sie nie liczy ubezpieczenie bo ja juz nic niewiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danka46 Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 tak wypadek uznany przez bhp ja chcialam teraz skladac dokumenty do pzu ale niewiem czy moge jesli tak zrobil zkalad pracy ze mna to znaczy ze to moje ubezpieczenie juz wygaslo nie sciagniete 1 skladka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danka46 Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 ja pracuje dalej mam umowe zlecenia do 2016 mam ubezpieczenie grupowe a ze bylam na zwolnieniu od 3 lutego wypadek w pracy do 9 kwietnia skladke mialam sciagnienta 28 lutego potem nie sciagali mi tylko niewiem czemu i dzis przyslali list z dokumentami z ubezpieczenia pisze tak-skladka za grupowe ubezpieczenie oplacono od 1.01.2013 ostatnia skladka za okres 01.03.2013 do 31.03.2013przy umowie ubezpieczenia 11000 zl nizej pisze powod odejscia -ubezpieczony podstawowy zaznaczony x ustalenie stosunku prawnego z ubezpieczajacym dnia 28.02.2013 i jest za znaczony x z innego powodu niewiem o co chodz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts