Olex Opublikowano 17 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Witam, niestety ale w tamtym roku miałem wypadek, wywróciłem się i doznałem urazu nogi (niby zbicie piszczela itp.).Ale po 1,5 miesięcznym leczeniu w szpitalu Państwowym (mazowieckim) trafiłem (z własnej chęci do lekarza prywatnego), było to spowodowane tym że dalej miałem otwartą ranę, stan zapalny (ropa) i nie mogłem wrócić do zdrowia.Diagnoza była szybka, coś miałem w nodze, a dokładnie patyk długości zapałki i do tego sporo grubszy. Po interwencji lekarza prywatnego zacząłem zdrowieć. Myślałem że takie sprawy można wygrać tylko w sądzie i do tego potrzeba dużej ilości czasu i funduszy, ale ostatnio w tv usłyszałem że można je załatwiać poza sądem. Są jakieś urzędy błędów lekarzy (może to złe sformułowanie, ale nie słyszałem całej wypowiedzi). Czy ktoś może mi pomóc i wytłumaczyć, gdzie powinienem się udać z taką sprawą. Czy jest możliwość wygrania takiej sprawy odnośnie przedłużenia choroby, albo innego powodu (ciężko mi to nazwać w ładnym sformułowaniem, no ale byłem kilka razy na erce u kilku lekarzy na ortopedii i nikt nie załapał że mam coś w nodze!). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia_a_w Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ifka Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 W pierwszej kolejności napisz do Rzecznika Praw Pacjenta, może dzięki jego interwencji dostaniesz odszkodowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anlex Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Olex wrote:Witam,niestety ale w tamtym roku miałem wypadek, wywróciłem się i doznałem urazu nogi (niby zbicie piszczela itp.).Ale po 1,5 miesięcznym leczeniu w szpitalu Państwowym (mazowieckim) trafiłem (z własnej chęci do lekarza prywatnego), było to spowodowane tym że dalej miałem otwartą ranę, stan zapalny (ropa) i nie mogłem wrócić do zdrowia.Diagnoza była szybka, coś miałem w nodze, a dokładnie patyk długości zapałki i do tego sporo grubszy. Po interwencji lekarza prywatnego zacząłem zdrowieć.Myślałem że takie sprawy można wygrać tylko w sądzie i do tego potrzeba dużej ilości czasu i funduszy, ale ostatnio w tv usłyszałem że można je załatwiać poza sądem. Są jakieś urzędy błędów lekarzy (może to złe sformułowanie, ale nie słyszałem całej wypowiedzi).Czy ktoś może mi pomóc i wytłumaczyć, gdzie powinienem się udać z taką sprawą. Czy jest możliwość wygrania takiej sprawy odnośnie przedłużenia choroby, albo innego powodu (ciężko mi to nazwać w ładnym sformułowaniem, no ale byłem kilka razy na erce u kilku lekarzy na ortopedii i nikt nie załapał że mam coś w nodze!).Pozdrawiam1. zabezpieczyć dokumentację medyczna ze szpitala i od lekarza prywatnego2. ustalić dane polisy OC szpitala3. roszczenie można skierować do Wojewódzkiej Komisji ds. Orzekania o Zdarzeniach Medycznych lub do ubezpieczyciela / szpitala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi