Olex Posted February 17, 2013 Share Posted February 17, 2013 Witam, niestety ale w tamtym roku miałem wypadek, wywróciłem się i doznałem urazu nogi (niby zbicie piszczela itp.).Ale po 1,5 miesięcznym leczeniu w szpitalu Państwowym (mazowieckim) trafiłem (z własnej chęci do lekarza prywatnego), było to spowodowane tym że dalej miałem otwartą ranę, stan zapalny (ropa) i nie mogłem wrócić do zdrowia.Diagnoza była szybka, coś miałem w nodze, a dokładnie patyk długości zapałki i do tego sporo grubszy. Po interwencji lekarza prywatnego zacząłem zdrowieć. Myślałem że takie sprawy można wygrać tylko w sądzie i do tego potrzeba dużej ilości czasu i funduszy, ale ostatnio w tv usłyszałem że można je załatwiać poza sądem. Są jakieś urzędy błędów lekarzy (może to złe sformułowanie, ale nie słyszałem całej wypowiedzi). Czy ktoś może mi pomóc i wytłumaczyć, gdzie powinienem się udać z taką sprawą. Czy jest możliwość wygrania takiej sprawy odnośnie przedłużenia choroby, albo innego powodu (ciężko mi to nazwać w ładnym sformułowaniem, no ale byłem kilka razy na erce u kilku lekarzy na ortopedii i nikt nie załapał że mam coś w nodze!). Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia_a_w Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ifka Posted May 29, 2013 Share Posted May 29, 2013 W pierwszej kolejności napisz do Rzecznika Praw Pacjenta, może dzięki jego interwencji dostaniesz odszkodowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anlex Posted June 5, 2013 Share Posted June 5, 2013 Olex wrote:Witam,niestety ale w tamtym roku miałem wypadek, wywróciłem się i doznałem urazu nogi (niby zbicie piszczela itp.).Ale po 1,5 miesięcznym leczeniu w szpitalu Państwowym (mazowieckim) trafiłem (z własnej chęci do lekarza prywatnego), było to spowodowane tym że dalej miałem otwartą ranę, stan zapalny (ropa) i nie mogłem wrócić do zdrowia.Diagnoza była szybka, coś miałem w nodze, a dokładnie patyk długości zapałki i do tego sporo grubszy. Po interwencji lekarza prywatnego zacząłem zdrowieć.Myślałem że takie sprawy można wygrać tylko w sądzie i do tego potrzeba dużej ilości czasu i funduszy, ale ostatnio w tv usłyszałem że można je załatwiać poza sądem. Są jakieś urzędy błędów lekarzy (może to złe sformułowanie, ale nie słyszałem całej wypowiedzi).Czy ktoś może mi pomóc i wytłumaczyć, gdzie powinienem się udać z taką sprawą. Czy jest możliwość wygrania takiej sprawy odnośnie przedłużenia choroby, albo innego powodu (ciężko mi to nazwać w ładnym sformułowaniem, no ale byłem kilka razy na erce u kilku lekarzy na ortopedii i nikt nie załapał że mam coś w nodze!).Pozdrawiam1. zabezpieczyć dokumentację medyczna ze szpitala i od lekarza prywatnego2. ustalić dane polisy OC szpitala3. roszczenie można skierować do Wojewódzkiej Komisji ds. Orzekania o Zdarzeniach Medycznych lub do ubezpieczyciela / szpitala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now