SMC Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Około miesiąca temu wjechałem w zalaną dziurę w jezdni autem typu suv uszkodziłem przy tym przednie i tylne zawieszenie . Policja odmówiła przyjechania na miejsce składając na SM a SM pracuje 8-16. SM i UM potwierdzili szkodę przyjmując odpowiedzialność PZU odmówiło odszkodowania stwierdzając iż dziura jest mniejsza niż rozstaw osi auta. Szkoda likwidowana była najpierw z AC i rzeczoznawca wyceniła na ponad 2000zł po czym przekształcono szkodę na likwidacje z OCM sprawcy i nie uznano żadnego elementu. posiadam faktury zakupu części miesiąc wcześnie . A według rzeczoznawcy po 4 tygodniowym kursie sam je dorobiłem albo padły ze starości. Co robić szukam firmy która zajmie sie sprawą . Pozostałem z fakturami do zapłacenia za oględziny i wynajęty pojazd poniosłem straty w firmie i odnowił się uraz kręgosłupa z poprzedniego wypadku . PZU zamknęło sprawę na dwa dni przed 3 oględzinami zaplanownanymi w ASO Forda w obecności pracownika przeszkolonego w danym modelu i odwołało oględziny.PZU odmówiło odszkodowania ze względu iż dziura jest mniejsza niż rozstaw kół przednich . Oględziny odbyły się jak dziura już była zasypana i w rzeczywistości u już jest uszkodzenie w które auto wjeżdża obydwoma kołami . Co robić? Auto było serwisowane w Aso przed zakupem go przeze mnie .Wartość pojazdu PZU zaniżyło nie biorąc pod uwagę wartości zakupu i dodatkowych instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 27 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 SMC wrote:SM i UM potwierdzili szkodę przyjmując odpowiedzialność.W jaki sposób?SMC wrote:PZU odmówiło odszkodowania stwierdzając iż dziura jest mniejsza niż rozstaw osi auta.SMC wrote:PZU odmówiło odszkodowania ze względu iż dziura jest mniejsza niż rozstaw kół przednich....?SMC wrote:Oględziny odbyły się jak dziura już była zasypana i w rzeczywistości u już jest uszkodzenie w które auto wjeżdża obydwoma kołami ..Którymi - bocznymi, czy kołami jednej osi?SMC wrote:Wartość pojazdu PZU zaniżyło nie biorąc pod uwagę wartości zakupu i dodatkowych instalacji.A co to ma do rzeczy przy wycenie uszkodzenia zawieszenia?Niestety dużo słów a mało treści...Jakie były uszkodzenia pojazdu i jakie jest Twoje pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi