Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Czy należy mi się odszkodowanie ? Proszę o pomoc.

alvineek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Jestem uczniem trzeciej klasy gimnazjum, w dniach 07.03.2013 - 14.03.2013 leżałem w szpitalu, dnia 08.03.2013 miałem operowany wyrostek robaczkowy.

Jestem w ubezpieczeniu grupowym PZU, mama płaciła bodajże 35 zł na początku roku. Mocne bóle złapały mnie w szkole, poszedłem do pielęgniarki otrzymałem pomoc, aczkolwiek mama musiała dzwonić do Pani Pedagog i mnie zwolnić z zajęć szkolnych po czym poszedłem do lekarza rodzinnego, otrzymałem skierowanie do chirurga, i tego samego dnia zostałem przyjęty do szpitala. Czy należy mi się jakieś odszkodowanie za pobyt w szpitalu i operację ? Proszę o szybką odpowiedź.

Z poważaniem Adrian J.

Poszedłem rano do szkoły, z lekkim bólem brzucha. Po 2 godzinie lekcyjnej poszedłem do pielęgniarki szkolnej, gdzie ta dała mi Nospę (1), nie pomogło mi, więc po kolejnych dwóch godzinach lekcyjnych poszedłem do pielęgniarki i tym razem otrzymałem dwie nospy, ponieważ jestem ociężały. Zapytała mnie czy miałem usuwany wyrostek, powiedziałem, że nie. Zadzwoniłem do mamy, powiedziałem, że mogę mieć wyrostek i zwolniła mnie z zajęć szkolnych. Po zwolnieniu z zajęć poszedłem prosto do lekarza rodzinnego, ten mnie zbadał i dał skierowanie do chirurga, po wizycie u lekarza, wróciłem do domu, przebrałem się i pojechałem do szpitala. Tam mnie przyjęli, na drugi dzień operowali mi wyrostek robaczkowy, po operacji źle się czułem, i dodatkowo leciała/leci mi ropa z krwią z tej rany, teraz mniej ale leci. No, wcześnie wyczytałem, że skoro mam ubezpieczenie szkolne to mogę starać się o odszkodowanie za pobyt w szpitalu i za operację.

alvineek wrote:
Witam serdecznie.
Jestem uczniem trzeciej klasy gimnazjum, w dniach 07.03.2013 - 14.03.2013 leżałem w szpitalu, dnia 08.03.2013 miałem operowany wyrostek robaczkowy.
Jestem w ubezpieczeniu grupowym PZU, mama płaciła bodajże 35 zł na początku roku. Mocne bóle złapały mnie w szkole, poszedłem do pielęgniarki otrzymałem pomoc, aczkolwiek mama musiała dzwonić do Pani Pedagog i mnie zwolnić z zajęć szkolnych po czym poszedłem do lekarza rodzinnego, otrzymałem skierowanie do chirurga, i tego samego dnia zostałem przyjęty do szpitala. Czy należy mi się jakieś odszkodowanie za pobyt w szpitalu i operację ? Proszę o szybką odpowiedź.
Z poważaniem Adrian J.
Świadczenie za pobyt w szpitalu będzie Panu przysługiwało o ile przewidują to ogólne warunki ubezpieczenia i musi Pan ustalić to w szkole lub u ubezpieczyciela. Z reguły ubezpieczenia szkolne nie zawierają tego typu świadczeń w swoim zakresie.