Daniel75 Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Miałem wypadek w Anglii z mojej winy.Zgłosiłem szkodę OC i AC emailem do mojego TU.W sprawie OC, ubezpieczenie osoby poszkodowanej wysłało do mnie pismo, które ja przekazałem firmie reprezentującej moje TU na terytorium Anglii(wraz z moim opisem zdarzenia,kopią polisy).Jeżeli chodzi o likwidację szkody z AC angielski rzeczoznawca dokonał oględzin i protokół został przekazany do oddziału w Polsce.Oczekuję na wyliczenie szkody.Uszkodzenia samochodu wskazują na nieekonomiczną naprawę.Mam kupca na wrak samochodu.Jeżeli nie mam jeszcze decyzji mojego TU w sprawie AC i co najważniejsze czy moje TU wypłaci odszkodowanie z mojego OC osobie poszkodowanej w wypadku jeżeli teraz sprzedam wrak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel75 Opublikowano 21 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 Dodam jeszcze, że zależy mi na sprzedaży wraku ze względu na wysokie koszty składowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 "Jeżeli nie mam jeszcze decyzji mojego TU w sprawie AC i co najważniejsze czy moje TU wypłaci odszkodowanie z mojego OC osobie poszkodowanej w wypadku jeżeli teraz sprzedam wrak?" czasami przeraża mnie brak elementarnej wiedzy, oczywiście, że tak. Odszkodowanie dotyczy wyrządzenia konkretnej szkody, co kogo obchodzi co dzieje się później i to zarówno z pojazdami sparwcy jak i poszkodowanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi