Daniel75 Posted February 21, 2008 Share Posted February 21, 2008 Miałem wypadek w Anglii z mojej winy.Zgłosiłem szkodę OC i AC emailem do mojego TU.W sprawie OC, ubezpieczenie osoby poszkodowanej wysłało do mnie pismo, które ja przekazałem firmie reprezentującej moje TU na terytorium Anglii(wraz z moim opisem zdarzenia,kopią polisy).Jeżeli chodzi o likwidację szkody z AC angielski rzeczoznawca dokonał oględzin i protokół został przekazany do oddziału w Polsce.Oczekuję na wyliczenie szkody.Uszkodzenia samochodu wskazują na nieekonomiczną naprawę.Mam kupca na wrak samochodu.Jeżeli nie mam jeszcze decyzji mojego TU w sprawie AC i co najważniejsze czy moje TU wypłaci odszkodowanie z mojego OC osobie poszkodowanej w wypadku jeżeli teraz sprzedam wrak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel75 Posted February 21, 2008 Author Share Posted February 21, 2008 Dodam jeszcze, że zależy mi na sprzedaży wraku ze względu na wysokie koszty składowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 "Jeżeli nie mam jeszcze decyzji mojego TU w sprawie AC i co najważniejsze czy moje TU wypłaci odszkodowanie z mojego OC osobie poszkodowanej w wypadku jeżeli teraz sprzedam wrak?" czasami przeraża mnie brak elementarnej wiedzy, oczywiście, że tak. Odszkodowanie dotyczy wyrządzenia konkretnej szkody, co kogo obchodzi co dzieje się później i to zarówno z pojazdami sparwcy jak i poszkodowanego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now