Jump to content
Forum Odszkodowania

źle zaparkowane auto - zdjęcie zrobine przez pomocnika straży miejskie

marcekt
 Share

Recommended Posts

dzień dobry, na wstępie chciałbym pogratulować rzetelności, duzo sie już dowiedziałem na tym forum

moja sprawa:

niedawno zadzwonił do mnie pan ze straży miejskiej z informacją, że pomocnik społeczny - tak chyba można kogoś takiego nazwać zrobił zdjęcie mojego auta stojącego w miejscu niedozwolonym i wysłał to zdjęcie do straży z zawiadomieniem popełnienia przestępstwa. Pan ze straży bardzo chcaił się dowiedzieć kto kierował tym autem, pomimo że ono stało i nikt nim nie kierował, zasugerowałem mu że byłem w tym miejscu, wyraźnie się ucieszył i powiedział żebym napisał wniosek o dobrowone poddanie się karze, wyraził skruchę to sąd do którego on ponoć musi się udać łagodnie mnie potraktuje. szczerze mówiąc zgłupiałem, ale aby zyskać na czasie grzecznie poprosiłe o jakieś pismo od straży, no bo jak to sam na siebie mam donosić?

prosze o poradę co mam zrobić, co mi grozi i czy jest takie działanie straży legalne

pozdrawiam

marcin

Powiedz, że pożyczyłeś komuś auto i nie wiesz kto tam zaparkował. Albo możesz zasugerować, że zdjęcie było spreparowane.

przyszło pismo ze straży z prośbą o wyjaśnienie, nie chcę nikogo oszukiwać, faktycznie tam stałem, czym mogą mnie ukarać?