marcekt Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 dzień dobry, na wstępie chciałbym pogratulować rzetelności, duzo sie już dowiedziałem na tym forummoja sprawa:niedawno zadzwonił do mnie pan ze straży miejskiej z informacją, że pomocnik społeczny - tak chyba można kogoś takiego nazwać zrobił zdjęcie mojego auta stojącego w miejscu niedozwolonym i wysłał to zdjęcie do straży z zawiadomieniem popełnienia przestępstwa. Pan ze straży bardzo chcaił się dowiedzieć kto kierował tym autem, pomimo że ono stało i nikt nim nie kierował, zasugerowałem mu że byłem w tym miejscu, wyraźnie się ucieszył i powiedział żebym napisał wniosek o dobrowone poddanie się karze, wyraził skruchę to sąd do którego on ponoć musi się udać łagodnie mnie potraktuje. szczerze mówiąc zgłupiałem, ale aby zyskać na czasie grzecznie poprosiłe o jakieś pismo od straży, no bo jak to sam na siebie mam donosić?prosze o poradę co mam zrobić, co mi grozi i czy jest takie działanie straży legalnepozdrawiammarcin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portfix Posted May 21, 2013 Share Posted May 21, 2013 W normalnym wypadku dostał być poprostu mandat. Sam zadzwoń do straży miejskej i sprawdź czy ktoś sobie żartów nie robi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekk Posted May 22, 2013 Share Posted May 22, 2013 Powiedz, że pożyczyłeś komuś auto i nie wiesz kto tam zaparkował. Albo możesz zasugerować, że zdjęcie było spreparowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcekt Posted May 26, 2013 Author Share Posted May 26, 2013 przyszło pismo ze straży z prośbą o wyjaśnienie, nie chcę nikogo oszukiwać, faktycznie tam stałem, czym mogą mnie ukarać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts