mandaryn9 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Witam mam 32-lat pracy dwa lata zarejestrowana w URZĘDZIE PRACY od 1 -10-2012r do dnia 30-3-2013r odbywałam staż w URZĘDZIE MIASTA jako pracownik gospodarczy-sprzątanie ulic był to staż unijny 50 plus w dniu 19-3-2013r uległam wypadkowi na terenie zakładu kilka minut po piętnastej czyli w drodze powrotu z pracy było ślisko i doznałam złamania kości strzałkowej i piszczelowej lewej kończyny jeszcze nie chodzę bo na U S G stwierdzono zakrzepicę L-4 mam od 20-3-2013r do 12-07-2013r ale nie płatne bo URZĄD PRACY powiedział mi że mi ni przysługuje wypadek był zgłoszony tego dnia do kierownika a następnego dnia do URZĘDU PRACY składki były odprowadzane .emerytalna rentowa i wypadkowa .Proszę o pomoc co mam zrobić jestem bez środków do życia a leczenie jest bardzo kosztowne A Urząd Pracy chce mnie wyrejestrować po 90-dniach L-4 -POMOCY-.DZIĘKUJĘ BOŻENA LATUSZEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kancelaria24 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Witam, proszę o wskazanie w sposób dokładny miejsca zdarzenia, dokumentacji medycznej z tym faktem związanej. Oczywiście odszkodowanie, zadośćuczynienie przysługuje. Należy zbadać, kto jest zarządcą przedmiotowego chodnika. xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandaryn9 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Witam wychodząc z budynku w którym zostawiamy narzędzia i przebieramy się otworzyłam drzwi i zamykając drzwi za sobą poślizgłam się i doznałam urazu ten budynek jest URZĘDU MIASTA udzielił mi pomocy pracownik tego budynku idęcy przedemną i jest świadkiem tego wypadku mam kartę wypadku ale zrobioną 12-06-2013 a wypadek był 19-03-2012 po mojej interwenci . MAM wypis ze szpitala czyli z pogotowia prześwietlenie oraz usg doplera z 30-05 -2013r L-4 URZĄD PRACY już odemnie nie chce co mam zrobić z L- mam do 12-07-2013 czy przysługuje mi płatne L-4 z może jakieś odszkodowanie .MAM 54 LAT POMOCY BARDZO DZIĘKUJĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kancelaria24 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Witam, proszę o nadesłanie badań lekarskich, rachunków związanych z leczeniem, dojazdami. Sprawa jest dość prosta ponieważ ma Pani świadka. W mojej ocenie owszem warto L4 ale odszkodowanie można uzyskać - a tym bardziej zadośćuczynienie za doznaną krzywdę. xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandaryn9 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 WITAM proszę o dane bo bym musiała porobić ksero wszystkich dokumentów i paragonów z apteki i proszę o wyceną .BARDZO DZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kancelaria24 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Witam, proszę wysłać dokumenty na prawnik (małpa) e-kancelaria24.pl-karty leczenia szpitalnego,- notatka pogotowia ratunkowego - w przypadku gdy była,- recepty,- dojazdy (paragony taxi, bilety, koszty paliwa jeżeli Panią ktoś zawoził),- koszty związane z odwiedzinami rodziny itp.- zgłoszenia szkody jeżeli były,- dane świadka- oraz wszystko co w Pani ocenie może być pomocne w udowodnieniu zdarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mandaryn9 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Witam i dziękuję za informacje ale może jeszcze poczekamy ponieważ jeszcze się leczę to może za wcześnie zaczynać bo jeszcze będą dodatkowe koszty ponieważ dzisiaj dostałam pismo że URZĄD PRACY wszczął postępowanie o wyrejestrowaniu mnie i niebęde miała składki zdrowotnej i nende musiała się leczyć prywatnie bo jestem wdową bezdzietn ąjestem załamana mam 54 lat mam pana na uwadze bardzo dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonnblaze Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Sprawa jest dość prosta ponieważ ma Pani świadka. W mojej ocenie owszem warto L4 ale odszkodowanie można uzyskać - a tym bardziej zadośćuczynienie za doznaną krzywdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paultim Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2013 W mojej ocenie owszem warto L4 ale odszkodowanie można uzyskać - a tym bardziej zadośćuczynienie za doznaną krzywdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiznesMen007 Opublikowano 11 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Mam podobnie zdanie jak moi poprzednicy , L4 zawsze warto oraz wspomniane odszkodowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi