Jump to content
Forum Odszkodowania

wypadek w pracy 2lata temu protokół wypadkowy nie został spisany

zosia29
 Share

Recommended Posts

witam chcę opisac wypadek męża w pracy poślizgnął sie (pomagał odpalić samochód służbowy w zimie)noga spuchła lekarz stwierdził ze nic się nie stało ,ale noga bolała od lekarza do lekarza 4 miesiące L-4 po jakimś czasie inny lekarz wydał diagnoze zerwanie wiezadła czterogłowego w kolanie prawie 2 lata czekania na operację i po 2 mięsiącach reoperacja .I TERAZ PROTOKÓŁ WYPADKOWY WOGÓŁE NIE ZOSTAŁ SPISANY,żadnego odszkodowania nie było chorobowe przychodzi 80%,czy jest możliwość aby to odszkodowanie jakieś dostać bo rechabilitacja długa i droga,a od wypadku będzie wnet 3 lata.Proszę o jakieś porady

Zgadzam się z Mario1968 to może nie być uznane za typowy wypadek w pracy. Poza tym martwi mnie odległość czasowa od tego zdarzenia - minęly 2 lata może być już za póżno. Na przyszłość zawsze w takich sytuacjach radzę zasięgnąć porady u fachowca. Ja w zeszłym roku korzystałem z pomocy Kancelarii Prawa Pracy i Ubezpieczeń Społecznych, która mieści się na Noakowskiego w Warszawie, bo miałem problemy by uzyskać odszkodowanie po wypadku na hali produkcyjnej. Sprawę wygrałem.

mąż jest mechanikiem w zakładzie przewóz osób i ładunków i odpalanie samochodów i przygotowanie ich do jazdy w zimie należy do jego obowiązków

• 2 weeks later...

Witam Panią,

w mojej ocenie warto zwrócić się z wezwaniem do zapłaty odszkodowania i zadośćuczynienia za doznaną krzywdę.

Należy przedstawić całość dokumentacji związanym z przebiegiem leczenia. Ponadto, warto dodać, iż odpowiedzialność może przysługiwać zarówno od pracodawcy jak również od jego ubezpieczyciela jeżeli miał wykupioną polisę odpowiedzialności cywilnej.

xxx