zosia29 Posted June 15, 2013 Share Posted June 15, 2013 witam chcę opisac wypadek męża w pracy poślizgnął sie (pomagał odpalić samochód służbowy w zimie)noga spuchła lekarz stwierdził ze nic się nie stało ,ale noga bolała od lekarza do lekarza 4 miesiące L-4 po jakimś czasie inny lekarz wydał diagnoze zerwanie wiezadła czterogłowego w kolanie prawie 2 lata czekania na operację i po 2 mięsiącach reoperacja .I TERAZ PROTOKÓŁ WYPADKOWY WOGÓŁE NIE ZOSTAŁ SPISANY,żadnego odszkodowania nie było chorobowe przychodzi 80%,czy jest możliwość aby to odszkodowanie jakieś dostać bo rechabilitacja długa i droga,a od wypadku będzie wnet 3 lata.Proszę o jakieś porady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba24 Posted June 16, 2013 Share Posted June 16, 2013 Zgadzam się z Mario1968 to może nie być uznane za typowy wypadek w pracy. Poza tym martwi mnie odległość czasowa od tego zdarzenia - minęly 2 lata może być już za póżno. Na przyszłość zawsze w takich sytuacjach radzę zasięgnąć porady u fachowca. Ja w zeszłym roku korzystałem z pomocy Kancelarii Prawa Pracy i Ubezpieczeń Społecznych, która mieści się na Noakowskiego w Warszawie, bo miałem problemy by uzyskać odszkodowanie po wypadku na hali produkcyjnej. Sprawę wygrałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zosia29 Posted June 16, 2013 Author Share Posted June 16, 2013 mąż jest mechanikiem w zakładzie przewóz osób i ładunków i odpalanie samochodów i przygotowanie ich do jazdy w zimie należy do jego obowiązków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kancelaria24 Posted June 25, 2013 Share Posted June 25, 2013 Witam Panią,w mojej ocenie warto zwrócić się z wezwaniem do zapłaty odszkodowania i zadośćuczynienia za doznaną krzywdę.Należy przedstawić całość dokumentacji związanym z przebiegiem leczenia. Ponadto, warto dodać, iż odpowiedzialność może przysługiwać zarówno od pracodawcy jak również od jego ubezpieczyciela jeżeli miał wykupioną polisę odpowiedzialności cywilnej. xxx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts