Sidzik Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 Witam!Niedawno uleglem dosyć poważnemu wypadkowi rowerowemu, w wyniku którego doznałem następujących obrażeń:Wstrząśnienie mózgu, wieloodlamowe złamanie szczęki LeFort II, obustronne złamanie ścian przednich zatok czołowych, a po stronie ..prawej także tylnej z krwią w świetle zatok. Obustronne wieloodlamowe złamania ścian przednich, bocznych i przyśrodkowych zatok szczekowych z wypuklaniem się odłamów do ich światła.Wieloodlamowe złamania zasady nosa, kości losowej oraz przegrody nosa.Liczne złamania blaszek sitowia, rany szarpane tkanek miękkich twarzy, częściowo usunięta warga górna ( około 5%), wybicie zęba z korzeniem - jedynka po stronie lewej. Jestem ubezpieczony w PZU grupowo pakiet GÓRNIK. Jeden procent od nieszczesliwego wypadku = 690zł Ile procent uszczerbku powinienem otrzymać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sidzik Opublikowano 23 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Dziękuję za odp.Wypadek z mojej winy, wpadlem w poślizg na rowerze szosowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kancelaria24 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Należy również zastanowić się nad powierzchnią po której pan się poruszał tym pojazdem. By naprowadzić być może na tej drodze występowała jakaś wyrwa w drodze w którą Pan wjechał, a być może była to konsekwencja wymuszenia kierowcy samochodu. Być może miał Pan wykupioną odpowiedzialność cywilną, albo ubezpieczenie nieszczęśliwych wypadków.xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tina Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Nie ma sensu googlować takich informacji, trzeba się zebrać i iść do firmy. Oni są doświadczeni i wiedzą o ile grać i jak to ugrać. Ja po wybiciu barki przekazałam sprawę do jednej z firm i nie żałowałam. Facet mi wszystko wyjaśnił, nic nie musiałam załatwiać z formalności, wszystko sprawnie i szybko załatwione.Btw. warto zainteresować się tym co możesz dodatkowo ugrać, poszukaj info o tym jak zbierać rachunki za leczenie, co z klasyfikacją późniejszych dolegliwości, dojazdami na rehabilitacje etc. A to jedna też mega ważne w takich sprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi