slaw3k Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Zakupiłem samochód na fakturę marża w autokomisie na firmę po 2 mies od zakupu samochód został skradzionyUbezpieczyciel PZU SA wypłaciło odszkodowanie o ponad 35% niższe niż wartość samochoduwycena wartości samochodu dokonana została system INFO-EXPERT. Wraz z kwotą polisy AC która zapłaciłem w całości wartość samochodu została obniżona o 40%.Jak mam postępować by odzyskać kwotę bliska wartości samochodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpecjalista Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 odwołaj się, spytaj pisemnie ubezpieczalni aby podali powód tak dużej korekty. 35% obniżki to zdecydowanie za dużo. nikt nie może bezkarnie obniżać wartości rynkowej. Czy dostałeś jakąś kalkulację z PZU? może pisałeś już odwołanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_1st Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 przede wszystkim zapoznaj się z wyceną dokonanąprzezPZU. Sprawdź czy dobrze ujęto model i wyposażenie (nie zawsze wyceniający jest w stanie wszystko zgadnąć zwłaszcza jak pojazd skradziono). Tak duża różnica musi z czegoś wynikać. Miej też świadomość że cena nie równa się wartość, ale zacząłbym od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi