slaw3k Posted February 18, 2008 Share Posted February 18, 2008 Zakupiłem samochód na fakturę marża w autokomisie na firmę po 2 mies od zakupu samochód został skradzionyUbezpieczyciel PZU SA wypłaciło odszkodowanie o ponad 35% niższe niż wartość samochoduwycena wartości samochodu dokonana została system INFO-EXPERT. Wraz z kwotą polisy AC która zapłaciłem w całości wartość samochodu została obniżona o 40%.Jak mam postępować by odzyskać kwotę bliska wartości samochodu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szpecjalista Posted March 4, 2008 Share Posted March 4, 2008 odwołaj się, spytaj pisemnie ubezpieczalni aby podali powód tak dużej korekty. 35% obniżki to zdecydowanie za dużo. nikt nie może bezkarnie obniżać wartości rynkowej. Czy dostałeś jakąś kalkulację z PZU? może pisałeś już odwołanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pablo_1st Posted March 5, 2008 Share Posted March 5, 2008 przede wszystkim zapoznaj się z wyceną dokonanąprzezPZU. Sprawdź czy dobrze ujęto model i wyposażenie (nie zawsze wyceniający jest w stanie wszystko zgadnąć zwłaszcza jak pojazd skradziono). Tak duża różnica musi z czegoś wynikać. Miej też świadomość że cena nie równa się wartość, ale zacząłbym od początku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts