intro Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Korzystacie z porównywarek ubezpieczeń typu comperia.pl? Wydaje mi się, że to dobre rozwiązanie - wszystkie oferty w jednym miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brezi Posted July 29, 2013 Share Posted July 29, 2013 Takie narzędzie często mogą wprowadzać w błąd. Poza tym nie można w ten sposób szczegółowo przeanalizować zapisów umowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagoda Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Ja z kalkulatora CUK korzystam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raffal Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 Ad88 wrote: Ja z kalkulatora CUK korzystam. Ja też, ale to moje pierwsze podejście do nich, ubezpieczałaś tam auto? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagoda Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 Tak , ubezpieczałam w CUK samochód w pakiecie z mieszkaniem. W tamtym roku miałam tylko auto ubezpieczone, a teraz wybrałam pakiet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz1661348271 Posted October 4, 2013 Share Posted October 4, 2013 brezi wrote: Takie narzędzie często mogą wprowadzać w błąd. Poza tym nie można w ten sposób szczegółowo przeanalizować zapisów umowy. W przypadku OC nie ma potrzeby poznawania zapisów umowy ponieważ każdy ubezpieczyciel musi oferować to samo. Wynika to z zapisów ustawy. Także jeśli porównywarka internetowa znajdzie najtańszą ofertę możesz śmiało wykupić tam ubezpieczenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raffal Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 No mi też właśnie w Cuk proponowali pakiet, muszę to przemyśleć jeszcze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz1661348271 Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Raffał wrote: No mi też właśnie w Cuk proponowali pakiet, muszę to przemyśleć jeszcze. I bardzo dobrze. Bardzo często pakiet pomimo na pierwszy rzut oka wysokiej opłacalności, w przypadku szkody okazuje się tragicznym wyborem (wynika to z faktu, że często tanie OC, łączy się ze słabym ubezpieczeniem majątkowym). Jeśli wybieracie ubezpieczenia w pakiecie z mieszkaniem, przeanalizujcie dokładnie umowę ubezpieczenia mieszkania, ponieważ tam może być wiele nieciekawych zapisów (niska suma ubezpieczenia, dużo wyłączeń odpowiedzialności itp) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jagoda Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Raffał wrote: No mi też właśnie w Cuk proponowali pakiet, muszę to przemyśleć jeszcze. Przede wszystkim zobacz czego potrzebujesz.My wcześniej wynajmowaliśmy mieszkanie, więc właściciel je ubezpieczał.Po śmierci babci odziedziczyliśmy 2-pokojowe mieszkanie w bloku i bałam się nie mieć ubezpieczenia.W pionie były już zalania, sąsiadów z dołu okradziono. Taka okolica niestety. Najważniejsze dobrze czytaj umowę, ja czytałam 2 razy ale teraz śpię spokojnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ynos89 Posted December 8, 2017 Share Posted December 8, 2017 Rynek ubezpieczeń OC jest, zwłaszcza w ostatnim czasie, bardzo dynamiczny. Ceny ofert potrafią zmieniać się z dnia na dzień, gdyż towarzystwa ubezpieczeniowe solidarnie podnoszą stawki podstawowe i to w zatrważającym tempie. Owe podwyżki są następstwem m.in. słabej kondycji finansowej ubezpieczycieli, wprowadzenia wytycznych Komisji Nadzoru Finansowego w zeszłym roku oraz uchwalenie podatku bankowego w lutym bieżącego roku. Najłatwiejszym sposobem na znalezienie aktualnie najlepszej oferty jest sprawdzenie cen za pośrednictwem porównywarek ubezpieczeń komunikacyjnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ignas Posted June 19, 2018 Share Posted June 19, 2018 jak chciałam zmienić PZU na innego ubezpieczyciela to wtedy porównywałam sobie oferty w porównywarkach. Fajne narzędzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
radarek Posted November 16, 2018 Share Posted November 16, 2018 Też właśnie chce zmienić ubespieczenie OC na jakieś tańsze, popytam znajomych gdzie mają OC bo nie chce pi się wpisywać tych wszystkich danych w wyszukiwarki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Guest Posted December 12, 2018 Share Posted December 12, 2018 tak porownywarki to dobry pomysl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now