alekta Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 WitamMiesiąc temu miałam wypadek samochodowy. Kierowca tzw. wywrotki skręcając w lewo wymusił na mnie pierwszeństwo. Zostałam odwieziona do szpitala (spędziłam tam 4 dni), natomiast pasażer podróżujący ze mną zmarł w wyniku obrażeń na drugi dzień.Po 4 dniowym pobycie w szpitalu dostałam na dwa tyg L4, które już w przychodni ortopedycznej zostało przedłużone o kolejne 3 tyg.W związku z tym nie mogłam wyjechać na wycieczkę, którą opłaciłam pól roku wcześniej. Czy należy mi się zwrot poniesionych kosztów? Czy mogę także ubiegać się o odszkodowanie za "zepsuty" urlop, ponieważ w tym roku nie jest już możliwe wyjechać na taką wycieczkę i muszę czekać na kolejny termin rok czasu?Z góry dziękuję za pomocPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alekta Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 tak się składa, że nie mogłam odwołać wycieczki, bo wypadek miał miejsce na tydzień przed wyjazdem. W dodatku nie był to wyjazd typu leżenie na plaży, a wymagająca wysiłku wyprawa trampingowa.I dlatego zastanawiam się czy z OC sprawcy mogę domagać się zwrotu całości sumy wpłaconej na wycieczkę, a także "jakiegoś" odszkodowania z racji tego, że nie mogłam skorzystać z zaplanowanego urlopu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anlex Opublikowano 31 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2013 alekta wrote:WitamMiesiąc temu miałam wypadek samochodowy. Kierowca tzw. wywrotki skręcając w lewo wymusił na mnie pierwszeństwo. Zostałam odwieziona do szpitala (spędziłam tam 4 dni), natomiast pasażer podróżujący ze mną zmarł w wyniku obrażeń na drugi dzień.Po 4 dniowym pobycie w szpitalu dostałam na dwa tyg L4, które już w przychodni ortopedycznej zostało przedłużone o kolejne 3 tyg.W związku z tym nie mogłam wyjechać na wycieczkę, którą opłaciłam pól roku wcześniej. Czy należy mi się zwrot poniesionych kosztów? Czy mogę także ubiegać się o odszkodowanie za "zepsuty" urlop, ponieważ w tym roku nie jest już możliwe wyjechać na taką wycieczkę i muszę czekać na kolejny termin rok czasu?Z góry dziękuję za pomocPozdrawiamZ polisy OC ciężarówki przysługuje Panu:- zadośćuczynienie za krzywdę- zwrot poniesionych kosztów (leki, przejazdy)- zwrot za wycieczkę- utracony dochódDla rodziny zmarłego również przysługują świadczenia odszkodowawcze.W przypadku pytań proszę o pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi