Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Allianz, odszkodowanie, staw skokowy i uszkodzenie torebki stawowej.

bezkituu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie odnośnie odwołania od decyzji.

Mianowicie, ubezpieczona jestem grupowo na uczelni, ubezpieczenie 40zł od NNW (Następstw Nieszczęśliwych Wypadków) na kwotę 300.000zł w Allianz.

W marcu skręciłam staw skokowy podczas wf-u na uniwersytecie, na pogotowie pojechałam dnia następnego, ponieważ wf-ista kazał obserwować kostkę i w razie co jechać.

W szpitalu usłyszałam, że mam skręcony staw skokowy i zerwaną torebkę stawową, i że jeżeli chcę jeszcze kiedykolwiek chodzić w butach na obcasie koniecznie gips 3tyg. Zgodziłam się.

W papierach zapisano, że skręciłam staw skokowy i uszkodziłam torebkę stawową. Zalecenia rehabilitacja, kule. Skierowanie do chirurga.

Chirurg prowadzący stwiedził, że rehabilitacja nie, wystarczą kąpiele. Leczenie dwa miesiące, ale dalej kostka boli i jest większa niż u prawej nogi. Złożyłam wniosek i wszystkie dokumenty po miesiącu latania i wywijania się firmy ubezpieczeniowej.

Komisja lekarska za domem, trwała krócej niż mój dojazd SAMOCHODEM do lekarza, ok. 15-20sekund.

Przyznano mi 2% z 5% (1% = 300zł), uważam, że to za mało, czy mam rację i czy jest sens odwoływania się?

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
komisje lekarskie ubezpieczycieli często zaniżają procentowy uszczerbek na zdrowiu. To z kolei wpływa na wypłatę niższego odszkodowania. Kwota 300 zł za 1 % uszczerbku jest zaniżona kilkakrotnie. Jeżeli odwołanie do ubezpieczyciela nie pomoże - zostaje skierowanie sprawy na drogę postępowania cywilnego.

• 3 tygodnie później...
rherra7 wrote:
Witam.
Firmy zaczynają od 1%= 2000zł lub więcej.
Pozdrawiam
Jeśli sprawa dotyczy ubezpieczenia dobrowolnego NNW, to kwestię wypłaty świadczenia za 1 % uszczerbku regulują ogólne warunki ubezpieczenia, a nie działanie firmy. Pytający wyrażenie pisze, że 1 % = 300,00 zł. (1 % x suma ubezpieczenia).