yaboll1234 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Witam opiszę teraz problem mojego taty ktory to po powrocie z pracy(Huty) podczas wykonywania pracy na gospodarstwie , doznał upadku na skutek ktorego miał złamane 2 kręgi , Na drugi dzien udaliśmy się do szpitala na izbę przyjęć do szpitala w Ostrowcu Św w ktorym to lekarz po zrobieniu podstawowych badan odesłał mojego tatę do domu z ketonalem , Po nie przespanych nocach z bólu na ktory nie pomagały leki udaliśmy się do ortopedy prywatnie , ten po przejrzeniu zdj RTG kręgosłupa wysłał nas do neurologa gdyż stwierdził że tata ma bardzo zniszony kręgosłup i zalecił mu zastrzyki na rwę barkową , Pani neurolog do ktorej dostalismy się zleciła rezonans kręgosłupa w trybie pilnym i podczas tego badania wyszło na jaw że tata ma 2 pęknięt kręgi przez niedopatrzenie lekarzy człowiek męczył się przez miesiąc myślać że to rwa , Po miesiącu od wypadku została postawiona dobra diagnoza tata dostał gorset w ktorym chodził od maja do połowy sierpnia, Gdy lekarz zakonczył leczenie tata udał się do Pzu po odszkodowani ci przyznali mu 2600zł po 35latach pracy co jest dla mnie ogromnie śmieszna sumą ,I teraz mam pytanie czy jest możliwośc odwołania się od tej kwoty , oraz czy była by możliwość odszkodowania od szpitala za zle postawioną diagnoze Proszę o odpowiedz z góry pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Dziś byłem wzusie po odszkodowanie,przyznali Mi 7 procent uszczerbku na zdrowiu za skręcenie i naderwanie odcinka szyjnego kręgosłupa+złamany trzon kręgu th3,th4+obniżenie blaszki l3,l4+złamany krąg lędźwiowy.Powiedziałem pani doktor ,że to żarty,ale ona stwierdziła ,że jakbym był na wózku inwalickim to bym dostał 10 procent .Mam rachunki na kołnierz, gorset i proszki,ale ich to nie interesowało. Wezme firme odszkodowawczą i wtedy może coś z tym zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi