gienek92 Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Witam wszystkich!Mam pewne watpliwosci stad moj temat.Miałem kolizje jakies 3tyg temu nie z mojej winy. Był rzeczoznawca, nic powaznego sie nie stało ale zostalem poinformowany ze szkoda calkowita bedzie raczej. Auto kupiłem jakies nie całe dwa miesiace temu, wpisałem na umowe 950zł bo do roboty jest sprzeglo (koncowka) i gaz szwankuje troszke ale faktyczna cena byla troszke inna. Wartosc rynkowa pojazdu wg wyceny ktora znalazlem w internecie co raczej zgadza sie z aukcjami to 3600zł. Tu odrazu moje watpliwosci oczywiscie boje sie ze otrzymam odszkodowanie na podstawie wartosci rynkowej w kwocie 950zł z umowy co raczej jest nie uniknione. Moge sie od tego odwolywac i jak to zrobic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Rzeczoznawca ma obowiązek wycenić na podstawie systemu eksperckiego, a nie umowy. A jak byś dostał pojazd od wujka za symboliczną złotówkę to co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek92 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Dziekuje za odpowiedz!Tak zgadza sie powinien tak zrobic jednak z tego co wyczytalem w internecie zaczeli stosowac sie do najrozniejszych 'sztuczek' aby tylko zanizyc odszkodowanie i bylo kilka przypadkow takich jak moj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Nie ma strachu, kwota umowy nie może wpływać na wartość rynkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek92 Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2013 Dobra , bede pisal co takiego mi przyslali Mam jeszcze pytanko odnosnie szkody osobowej dziewczyny, doznala urazu chociaz kolizja nie byla wielka ale wieczorem zaczela sie zle czuc oraz pojawialy sie juz bole. Pojechalismy do szpitala zrobilismy badania wrocila z kolnierzem na szyji i stabilizatorem na reku na jakies 3tyg a kolano smarowac mascia. I oczywiscie otrzymalismy odmowe bo wg 'analizy' dziewczyna nie doznala urazu.. Jak sie odwolac ? Moim zdaniem urazu doznala od uderzenia kolanem oraz reka o deske sama nie jest w stanie sobie przypomniec (szok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gienek92 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Bylismy tego samego dnia w szpitalu jezeli dobrze pamietam albo nastepnego dnia maksymalnie, mam ta dokumentacje z SORu oczywiscie, Jechalem ja z kolega i dziewczyna na miejscu nie bylo policji tylko spisalismy oswiadczenie. A jak sie od tego odwolywac i ile mamy na to czasu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi