Jarek Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Mój ojciec zginął na autostradzie w Niemczech.Wypadek nastąpił nie z winy ojca.Mam zamiar wystąpić o odszkodowanie.Niestety Policja i Prokuratura niemiecka odmawiają mi podania danych sprawcy wypadku.Co mam w takim przypadku zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 21 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2008 jak to odmawiają podania danych!? a masz notatkę policyjną z miejsca wypadku? gdzie wypadek miał miejsce dokładnie? ktoś jeszcze brał udział w wypadku, opisz sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ania2727 Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 Mój mąż zginął w wypadku na terenie Niemiec i podobnie ciezko było uzyskac jakiekolwiek dokumenty na temat sprawcy. Kiedy juz miałam dane sprawcy udałam sie z tym do ubezpieczalni ale zeby cokolwiek dostac trzeba miec wyrok skazujacy. Dopiero po dwóch latach odbyła sie pierwsza rozprawa dotycząca tego wypadku tamten kierowca został skazany. Udałam sie z tym do ubezpieczali(prawomocny wyrok) i wypłacono mi odszkodowanie za samochód męza (ucinajac 20% bo jak stwierdzili według nich w pewnym stopniu tez zawinił-paranoja) Mam juz poskładane dokumenty o odszkodowanie i wcale nie spodziewam sie ze bedzie łatwo bo juz wymyslają tysiace dokumentów - sprawa pewnie i tak skonczy sie w sadzie bo inaczej sie nie da z takimi instytucjami.Pozdrawiam i duzo cierpliwosci zycze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karola_p Opublikowano 23 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2008 w sierpniu wybieram sie do Niemiec, slyszalam same zachwyty nad niemieckimi autostradami, ale tym wypadkiem to mnie Pan przerazil... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi