Jump to content
Forum Odszkodowania

Ile, mogę dostać za skręcenie kolana ?

majkolaj
 Share

Recommended Posts

Witam, 13 sierpnia skręciłem kolano.Grałem, na boisku w tenisa.Wywróciłem się, i rzepka mi się przesunęła w lewo.Po chwili, gdy wyprostowałem kolano, rzepka "sama" wróciła na miejsce.Z pomocą kolegów doszedłem do domu.Kolano mi spuchło, bardzo bolało, i przez jakieś 3-4 prawie nie mogłem, chodzić, musiałem się wszystkiego trzymać, żeby dojść nawet do ubikacji....Oraz bardzo mi spuchła.Tego samego dnia pojechałem, na pogotowie, zrobili mi prześwietlenie, i lekarz stwierdził skręcenie kolana.I kazał zgłosić się tydzień po wypadku, jeśli noga dalej będzie boleć.Lekarz przepisał mi opaskę na kolano(100 zł, ale nfz refunduwało i kupiłem za 30:D), oraz dalej smarować kolano, i przepisał mi jeszcze, rehabilitacje, przez 10(kończy się jutro).Robią mi tam Jonoforezę,Krioterapię,Terapuls, oraz ćwiczenia na wzmocnienie, jakichś tam mięśni.Jestem ubezpieczony w szkole. Ile mogę dostać za to kolano ?

• 4 weeks later...
Oj, to naprawdę różnie jest. Ostatnio kumpel dostał 70zł za złamane bodajże 2 żebra, więc nie spodziewaj się nie wiadomo czego. Swoją drogą ciekawie brzmi tytuł twojego posta, jakbyś się zastanawiał, co bardziej opłaca ci się skręcić ;)