bagins Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 Witam jakieś 3 tyg temu doznałem urazu złamania szczęki w 2 miejscach. Nie byłem wtedy nigdzie ubezpieczony, lecz teraz znając moje szczęście do nieszczęśliwych wypadków wykupiłem ubezpieczenie NW. Teraz mam pytanie czy mogę starać się o odszkodowanie??? Ponieważ znajomy powiedział mi że kiedyś rok po jakimś złamaniu wykupił ubezpieczenie i dostał za te złamanie odszkodowanie. że niby do 3 lat można sie starać o odszkodowanie, nawet jeśli nie miało się wykupionego odszkodowania w dniu wypadku. Proszę o radę, Pozdrawiam i Dziękuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewela_zaj Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Witam,żeby starać się o odszkodowanie powinieneś posiadać ubezpieczenie w dniu zajścia zdarzenia (dzień wypadku). Natomiast jeżeli chodzi o okres 3 lat, o którym wspomniałeś, w tym czasie możesz się starać o odszkodowanie, ale jeśli posiadałeś polisę w dniu wypadku. Gdyby tak nie było każdy by wykupował polisy NNW już po wypadku;)Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts