xetih Posted September 13, 2013 Share Posted September 13, 2013 Mój ojciec miał wypadek w pracy w skutek którego pół roku był na zwolnieniu chorobowym. Zakład pracy nie uznał tego zdarzenia jako wypadek przy pracy. Po zakończeniu zwolnienia chorobowego ojciec w sądzie pracy złożył pozew o sprostowanie protokołu powypadkowego tak aby zdarzenie zostało uznane jako wypadek przy pracy. (pracodawca nie uznał wypadku w pracy twierdząc że lekarz stwierdził uraz zastarzały co nie jest prawdą - w historii choroby nie ma ani słowa o urazie zastarzałym )Dziś z sądu ojciec dostał wezwanie do uzupełnienia braków w pozwie czyli kwoty wartości sporu. Nie bardzo wiem co mamy tam wpisać bo ojciec nie miał zamiaru sądzić się o żadną kwotę tylko chciał aby sprostowano protokół i wg niego wypłacono mu należne odszkodowanie. Czy wartość sporu to jest właśnie wartość tego odszkodowania i wyrównania wynagrodzenia chorobowego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xetih Posted September 13, 2013 Author Share Posted September 13, 2013 Jeśli to chodzi o tą właśnie kwotę to jak ją powinniśmy wyliczyć skoro nie wiemy jakie wysokie odszkodowanie ojciec dostałby w przypadku uznania wypadku przy pracy. Jeśli chodzi o wyrównanie wynagrodzenia to wiem że ojciec dostał 80% a powinien 100% więc tu nie mamy problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts