Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Uszczerbek na zdrowiu z OC sprawcy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dnia 7 września mielismy stłuczkę w wyniku której samochód został poważnie uszkodzony, została przyznana szkoda całkowita co do sumy można polemizowac a;le nie o to chodzi.

Mój chłopak dzień po zdarzeniu doznał urazu szyi i głowy- była wizyta na pogotowiu, chirurg neurolog itp. Leczenie trwało 2 tyg dostał zwolnienie i stąd moje pytanie czy możemy starać się o odszkodowanie z OC sprawcy? Jak się do tego zabrać? Dodam ze sprawca jest ubezpieczony w WARCIE.Czy możemy starać sie o odszkodowanie z jego OC i naszego NNW?

Bede wdzięczna za pomoc, z gory dziekuje i pozdrawiam

natalka68 wrote:
Witam.
Dnia 7 września mielismy stłuczkę w wyniku której samochód został poważnie uszkodzony, została przyznana szkoda całkowita co do sumy można polemizowac a;le nie o to chodzi.
Mój chłopak dzień po zdarzeniu doznał urazu szyi i głowy- była wizyta na pogotowiu, chirurg neurolog itp. Leczenie trwało 2 tyg dostał zwolnienie i stąd moje pytanie czy możemy starać się o odszkodowanie z OC sprawcy? Jak się do tego zabrać? Dodam ze sprawca jest ubezpieczony w WARCIE.Czy możemy starać sie o odszkodowanie z jego OC i naszego NNW?
Bede wdzięczna za pomoc, z gory dziekuje i pozdrawiam
Czy Pani chłopak doznał urazu szyi dzień po wypadku, czy ból i problemy neurologiczne ujawniły się po wypadku, bo to zmienia diametralnie sytuację. Przyjmuję, że to błąd w pisowni.

Jeśli w następstwie kolizji doszło do rozstroju zdrowia to Pani chłopak może dochodzić zadośćuczynienie i odszkodowania z polisy OC. Możecie Państwo również wystąpić o świadczenie z polisy OC.

W przypadku pytań proszę o kontakt.

Oczywiście ból i problemy neurologiczne były następstwem wypadku co potwierdzili lekarze.

Czym dokładnie jest świadczenie z polisy OC ? Bo odszkodowanie i zadośćuczynienie rozumiem.

natalka68 wrote:
Oczywiście ból i problemy neurologiczne były następstwem wypadku co potwierdzili lekarze.
Czym dokładnie jest świadczenie z polisy OC ? Bo odszkodowanie i zadośćuczynienie rozumiem.
oczywiście chodziło mi o świadczenie z polisy NNW.