marekslask Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 Mam ciągle sporo spraw jeśli chodzi o AC i OC i związane z nimi spory z ubezpieczycielami. Trochę się orientuje już w temacie, ale czasem potrzebna jest mi pomoc. Szczególnie jeśli chodzi o znalezienie przepisów na jakie powołują się w pismach ubezpieczyciele i wzory pism. Nie chce non stop pisać na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348271 Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Z ubezpieczycielami najlepiej radzą sobie firmy zajmujące się wyciąganiem odszkodowań (oczywiście trzeba dobrze poszukać i znaleźć profesjonalistów, bo partaczy i naciągaczy w tej branży nie brakuje), ewentualnie prawnicy specjalizujący się w prawie ubezpieczeniowym. Często można uzyskać poradę za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laila67 Opublikowano 13 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Jeżeli chodzi o same przepisy, polecam serwisy informacji prawnej. Gorzej z ich interpretacją - tu faktycznie przydałaby się fachowa pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekslask Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Dobrze napisałeś Finansologu, partaczy jest od groma! I naciągaczy. Już na takie opcje wydałem sporo pieniędzy.. U prawnika, jeśli idę z konkretnym przypadkiem, ciężko uzyskać poradę za darmo..;/ Mam już trochę wiedzy, bo muszę mieć, więc może jakieś takie systemy. Coś więcej może o nich? To jest płatne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348271 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 marekslask wrote:U prawnika, jeśli idę z konkretnym przypadkiem, ciężko uzyskać poradę za darmo..;/Niestety profesjonalne porady kosztują i jeśli chcesz mieć pewność musisz z takich skorzystać marekslask wrote:Mam już trochę wiedzy, bo muszę mieć, więc może jakieś takie systemy. Coś więcej może o nich? To jest płatne?Jakie systemy masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laila67 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Systemów jako takich nie ma;) Chyba, że chodzi Ci o serwisy prawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekslask Opublikowano 16 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Kiedyś mi poradzono, żeby korzystać z tzw. sipów w ramach radzenia sobie z różnymi sprawami prawnymi. Zastanawiałem się czy może i w takich wypadkach mogę z takowych korzystać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laila67 Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Jak najbardziej! sipy gromadzą akty prawne z różnych dziedzin, orzecznictwo, co zapewne pomoże Ci znaleźć rozwiązania niektórych spraw. Warto spróbować, czasami do prostszych rzeczy można dojść samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348271 Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 laila67 wrote: Jak najbardziej! sipy gromadzą akty prawne z różnych dziedzin, orzecznictwo, co zapewne pomoże Ci znaleźć rozwiązania niektórych spraw. Warto spróbować, czasami do prostszych rzeczy można dojść samemu. Nie pomyślałem o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laila67 Opublikowano 21 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Po to są fora, aby zadawać pytania;) Na praktykach korzystałam z xxx, przynajmniej taki mieliśmy w kancelarii. Przydatna rzecz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekslask Opublikowano 21 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Trochę tam wiem z praktyki, grzebania, dłubania. To coś tam można w takim razie. To jest darmowe, płatne, jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz1661348271 Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 marekslask wrote: Trochę tam wiem z praktyki, grzebania, dłubania. To coś tam można w takim razie. To jest darmowe, płatne, jak to jest? W przypadku xxxx część zbioru jest darmowa (trzeba się zarejestrować), pozostałe elementy są płatne (już nie pamiętam jakie to są stawki). Z tego co widzę to można teraz zarejestrować się i mieć pełny dostęp za darmo przez 7 dni, a później przechodzi na ograniczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DPDO Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 jeśli potrzebujesz pomocy w prowadzeniu spraw skontaktuj się - w ramach prowadzonej przeze mnie kancelarii mam dostęp do wszystkich przepisów prawnych, najnowszych orzeczeń sądowych, itp. Chętnie też nawiążę współpracę i pomogę w zakresie prowadzonych spraw - myślę, że z obopólną korzyścią - gdyż specjalizuję się tylko w temacie ubezpieczeń dpdo.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi