marekslask Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Mam ciągle sporo spraw jeśli chodzi o AC i OC i związane z nimi spory z ubezpieczycielami. Trochę się orientuje już w temacie, ale czasem potrzebna jest mi pomoc. Szczególnie jeśli chodzi o znalezienie przepisów na jakie powołują się w pismach ubezpieczyciele i wzory pism. Nie chce non stop pisać na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz1661348271 Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Z ubezpieczycielami najlepiej radzą sobie firmy zajmujące się wyciąganiem odszkodowań (oczywiście trzeba dobrze poszukać i znaleźć profesjonalistów, bo partaczy i naciągaczy w tej branży nie brakuje), ewentualnie prawnicy specjalizujący się w prawie ubezpieczeniowym. Często można uzyskać poradę za darmo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laila67 Posted October 13, 2013 Share Posted October 13, 2013 Jeżeli chodzi o same przepisy, polecam serwisy informacji prawnej. Gorzej z ich interpretacją - tu faktycznie przydałaby się fachowa pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekslask Posted October 14, 2013 Author Share Posted October 14, 2013 Dobrze napisałeś Finansologu, partaczy jest od groma! I naciągaczy. Już na takie opcje wydałem sporo pieniędzy.. U prawnika, jeśli idę z konkretnym przypadkiem, ciężko uzyskać poradę za darmo..;/ Mam już trochę wiedzy, bo muszę mieć, więc może jakieś takie systemy. Coś więcej może o nich? To jest płatne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz1661348271 Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 marekslask wrote:U prawnika, jeśli idę z konkretnym przypadkiem, ciężko uzyskać poradę za darmo..;/Niestety profesjonalne porady kosztują i jeśli chcesz mieć pewność musisz z takich skorzystać marekslask wrote:Mam już trochę wiedzy, bo muszę mieć, więc może jakieś takie systemy. Coś więcej może o nich? To jest płatne?Jakie systemy masz na myśli? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laila67 Posted October 14, 2013 Share Posted October 14, 2013 Systemów jako takich nie ma;) Chyba, że chodzi Ci o serwisy prawne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekslask Posted October 16, 2013 Author Share Posted October 16, 2013 Kiedyś mi poradzono, żeby korzystać z tzw. sipów w ramach radzenia sobie z różnymi sprawami prawnymi. Zastanawiałem się czy może i w takich wypadkach mogę z takowych korzystać.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laila67 Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Jak najbardziej! sipy gromadzą akty prawne z różnych dziedzin, orzecznictwo, co zapewne pomoże Ci znaleźć rozwiązania niektórych spraw. Warto spróbować, czasami do prostszych rzeczy można dojść samemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz1661348271 Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 laila67 wrote: Jak najbardziej! sipy gromadzą akty prawne z różnych dziedzin, orzecznictwo, co zapewne pomoże Ci znaleźć rozwiązania niektórych spraw. Warto spróbować, czasami do prostszych rzeczy można dojść samemu. Nie pomyślałem o tym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laila67 Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Po to są fora, aby zadawać pytania;) Na praktykach korzystałam z xxx, przynajmniej taki mieliśmy w kancelarii. Przydatna rzecz:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marekslask Posted October 21, 2013 Author Share Posted October 21, 2013 Trochę tam wiem z praktyki, grzebania, dłubania. To coś tam można w takim razie. To jest darmowe, płatne, jak to jest? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz1661348271 Posted October 22, 2013 Share Posted October 22, 2013 marekslask wrote: Trochę tam wiem z praktyki, grzebania, dłubania. To coś tam można w takim razie. To jest darmowe, płatne, jak to jest? W przypadku xxxx część zbioru jest darmowa (trzeba się zarejestrować), pozostałe elementy są płatne (już nie pamiętam jakie to są stawki). Z tego co widzę to można teraz zarejestrować się i mieć pełny dostęp za darmo przez 7 dni, a później przechodzi na ograniczony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DPDO Posted January 28, 2014 Share Posted January 28, 2014 jeśli potrzebujesz pomocy w prowadzeniu spraw skontaktuj się - w ramach prowadzonej przeze mnie kancelarii mam dostęp do wszystkich przepisów prawnych, najnowszych orzeczeń sądowych, itp. Chętnie też nawiążę współpracę i pomogę w zakresie prowadzonych spraw - myślę, że z obopólną korzyścią - gdyż specjalizuję się tylko w temacie ubezpieczeń dpdo.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts