Jump to content
Forum Odszkodowania

Jak uzyskać odszkodowanie po wypadku i pobycie w szpitalu?

marekloj
 Share

Recommended Posts

Witam serdecznie!

Rok temu a dokładnie 13.04.2012 miałem wypadek podczas prac remontowych mieszkania. Mianowicie podczas wiercenia zamka pękło wiertło i uszkodziło mi oko. Natychmiast pojechałem do szpitala ponieważ przestałem widzieć na to oko, zostałem w szpitalu 6 dni podczas których przeszedłem operację wymiany uszkodzonej soczewki oka na sztuczną. W tym czasie byłem studentem, dodatkowo ubezpieczonym przy rodzicach. Teraz widzę dużo gorzej na to oko. Zbliża się kontrolna wizyta u okulisty.

W jaki sposób uzyskać odszkodowanie od tego wypadku?

Czy można zwiększyć ew kwotę? - depresja powypadkowa lub coś innego?

Bardzo proszę o odpowiedź!

Dziękuje z góry!

Andrzej

• 2 weeks later...
marekloj wrote:
Witam serdecznie!

Rok temu a dokładnie 13.04.2012 miałem wypadek podczas prac remontowych mieszkania. Mianowicie podczas wiercenia zamka pękło wiertło i uszkodziło mi oko. Natychmiast pojechałem do szpitala ponieważ przestałem widzieć na to oko, zostałem w szpitalu 6 dni podczas których przeszedłem operację wymiany uszkodzonej soczewki oka na sztuczną. W tym czasie byłem studentem, dodatkowo ubezpieczonym przy rodzicach. Teraz widzę dużo gorzej na to oko. Zbliża się kontrolna wizyta u okulisty.
W jaki sposób uzyskać odszkodowanie od tego wypadku?
Czy można zwiększyć ew kwotę? - depresja powypadkowa lub coś innego?

Bardzo proszę o odpowiedź!
Dziękuje z góry!
Andrzej
Jeśli ma Pan ubezpieczenie dobrowolne NNW to kieruje Pan wniosek o wypłatę świadczenia (zgłoszenie telefoniczne, listowne lub przez stronę www). Do tego nie jest potrzebny pełnomocnik.

W przypadku braku ubezpieczenia NNW nie ma od kogo dochodzić odszkodowania.