saperus8 Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Moja żona miała wypadek jadąc do pracy zatrzymała się za samochodem który próbował skręcać w lewo ,samochód za nią uderzył w tył mojego z taka siłą że wepchną mój samochód na stojący z przodu . nagle zjawiła się policja i 3 uczestników kolizji dostało mandat.czyli wszyscy są winni???Samochód który uderzył w tył został skasowany a naprawa mojego kosztowała ponad 40 tys w salonie nissana. Towarzystwo Alians wypłaciło mi UWAGA 300 zł za utratę wartości pojazdu.Nie mówię już o walkach za uszczerbek na zdrowiu mojej żony pzu zapłaciło wczoraj przelewem 2 tys bez żadnego powiadomienia o %,uzasadnieniu nic.Tak naprawdę to walczę o odszkodowania z 4 źródeł;chyba z marnym skutkiem1. Oc sprawcy.2. Nnw.3.Utrata wartości pojazdu.4. Pzu grupowe żona była w drodze do pracy w szpitalu.Żona doznała uszkodzenia kręgosłupa i leczy się u psychiatry (boi się jeździć samochodami) na zwolnieniu przebywała ponad 3 miesiące ,odbyła rehabilitacje i leczyła się u neurologa ,ortopedy.Do tego dochodzą jeszcze jaja bo nie ma notatki kierowcy który pierwszy skręcał,Alianz próbował udowodnić że auto w momencie najechania na tył było już uszkodzone ,wypadek miał miejsce 13.06 a w bazie widniał z dnia 06.06 itp,itd koszmar normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 27 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2013 Winny jest kierowca, który najechał na pojazd żony. 300 zł to zapewne zaliczka - radzę dokładnie przeczytać decyzję - po to, aby szkoda w systemie miała status "zlikwidowana" i likwidator nie miał problemu z terminami. Jak zostanie potwierdzona odpowiedzialność TU - np. po wyroku, odszkodowanie zostanie dopłacone,. Nie wiem dlaczego wręczono mandaty wszystkim kierowcom, zapewne policja to uzasadniła, ale w Pana tekście nic na ten temat nie ma. Jeżeli kierowca się nie zgadza z mandatem, powinien odmówić jego przyjęcia. To, ze ktoś pomylił datę to drobiazg - w raporcie policji jest wszystko do weryfikacji. O ubytek wartości występuje Pan po naprawie pojazdu - ale muszą być spełnione warunki określone w instrukcji PZM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saperus8 Opublikowano 29 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Warunki spełniam auto 3 letnie ,nie uszkodzone naprawione w salonie.Myślę ze te 300 zł to ich zdaniem koniec bo od miesiąca nie raczą odpowiedzieć na mejle.Nie wiem jak dalej rozmawiać z Allianz ignorują moje wiadomości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Proponuję poszukać pomocy w serwisie, który naprawiał. W końcu zarobili sporo, a jeżeli to ASO to mają doświadczenie w likwidacji szkód. Z reguły w takim serwisie jest człowiek, który się tym zajmuje chyba, że to jakiś nowicjusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi