Maverick Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Witam! Opiszę sytuację która mi się niestety przydarzyła postaram się opisać jak najdokładniej: Dojeżdzałem do skrzyżowania gdzie stał znak ,,ustąp pierwszeństwa,, rozejrzałem się i chciałem skręcić w lewo lecz w momencie kiedy byłem już przednimi kołami na pasie na który zmierzałem z lewej strony drogą z pierwszeństwem nadjechał inny kierowca który uderzył w moje auto ALE uderzył w jego tylne koło i wydaję mi się że nie miałem tutaj winy lecz miał ją drugi kierowca, ponieważ gdyby wina była moja to uderzyłby on w przód lub w bok a nie w tylne koło samochodu. Przypuszczam że kierowca auta jechał zbyt szybko chociaż nie mam na to żadnego dowodu mandatu nie przyjąłem i sprawa trafi do sądu, co będzie dalej jak myślicie czy byłem winny tego zajścia ? Dodam rysunek z sytuacją w chwili zderzenia. Pozdrawiam! NIE MOGĘ DODAĆ LINKU PROSZĘ ZAMIAST SPACJI WSTAWIĆ KROPKI TAM JEST RYSUNEK SYTUACJIwww mojalbum com pl/GroteFoto-XU7LSOLP.jpg Proszę niech każdy wyrazi swoją opinię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszka Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 Wina jest twoja. On jechał swoim pasem i uderzył w twój samochód, którego tam być w tym momencie nie powinno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laura_84 Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 Jeżeli on jechał drogą z pierwszeństwem, to Ty jesteś sprawcą. Nie ważne w które miejsce uderzył, lecz jaką drogą jechał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts