kamikami951 Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 Witam. Bardzo proszę o poradę w mojej spawie. W grudniu 2010 roku miałam wypadek samochodowy. Sprawca nie przyznał się do winy, policja skierowała sprawę do sądu. Okazało się ze sprawca miał wyrok w zawieszeniu za podobne wykroczenie. Nie zjawił się dwa razy na sprawie, później świadek nie zjawił się na rozprawie, następnie sędzina zasłabła w dniu kolejnej sprawy, kolejne dwie sprawy odroczone z powodu przetrzymania akt przez biegłego. Nadal nie ma orzeczenia o winie a termin kolejnej sprawy odbędzie się dwa dni po upływie trzech lat od momentu zdarzenia. Roszczenie do towarzystwa ubezpieczeniowego zgłosiłam od razu po wypadku, z powodu braku orzeczenia o winie towarzystwo odmówiło wypłaty. Jeżeli po upływie trzech lat zapadnie w sądzie decyzja o winie sprawcy czy mam prawo ubiegać się o odszkodowanie od towarzystwa z tytułu szkody osobowej. Bardzo proszę o pomoc w mojej sprawie z góry dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikami951 Posted November 14, 2013 Author Share Posted November 14, 2013 Witam.Osoby poszkodowane były jechaliśmy w trzy osoby. Mąż kierowca ja jako pasażer w 9 miesiącu ciąży i koleżanka która doznała obrażeń które kwalifikowały się powyżej siedmiu dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sadamian Posted June 17, 2014 Share Posted June 17, 2014 Dawno tutaj nikt nie pisał a chciałbym się dowiedziec jak to wszystko się potoczyło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts