mariuszdycha Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Jestem instruktorem nauki jazdy.Podczas prowadzenia szkolenia doszło do wypadku gdzie na skrzyżowaniu zostaliśmy najechani z tyłu.Na pogotowiu stwierdzono u mnie skręcenie kręgosłupa.Jestem w tej chwili na zwolnieniu lekarskim i czekam na wizytę ortopedy bo mam inne obrażenia.Jakie dokumenty i kiedy należy złożyć do ZUS bo to był wypadek w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeczus Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Witam Miałem wypadek w pracy podczas pobierania materiału hak suwnicy przycisną mi palec 5 lewej ręki w wyniku tego zdarzenia doznałem ranę ciętą paliczka założono 7 szwów i byłem około 3 tyg na zwolnieniu. Dziś byłem na komisji u lekarza orzecznika w zusie i on stwierdził ze 0% uszczerbku na zdrowiu spowodowanego skutkami wypadku przy pracy.Tu było moje zdziwienie dlaczego stwierdził brak uszczerbku skoro również składałem papiery o odszkodowanie w pzu i tam stwierdzono uszczerbek na zdrowiu 5% . Moje pytanie to czy należy pisać odwołanie od tej decyzji i co w tym pismie odwoławczym napisać. Proszę o pomoc!? Może ktoś miał taki przypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anlex Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 jeczus wrote:WitamMiałem wypadek w pracy podczas pobierania materiału hak suwnicy przycisną mi palec 5 lewej ręki w wyniku tego zdarzeniadoznałem ranę ciętą paliczka założono 7 szwów i byłem około 3 tyg na zwolnieniu.Dziś byłem na komisji u lekarza orzecznika w zusie i on stwierdził ze 0% uszczerbku na zdrowiu spowodowanego skutkami wypadku przy pracy.Tu było moje zdziwienie dlaczego stwierdził brak uszczerbku skoro również składałem papiery o odszkodowanie w pzu i tam stwierdzono uszczerbek na zdrowiu 5% .Moje pytanie to czy należy pisać odwołanie od tej decyzji i co w tym pismie odwoławczym napisać.Proszę o pomoc!?W mojej ocenie warto napisać sprzeciw do orzeczenie lekarza orzecznika ZUS wskazując, że w wyniku zdarzenia doszło do wywołania trwałego uszczerbku na zdrowiu, poprzez naruszenie struktur tkanek miękkich. Nawet jeśli komisja lekarska ZUS podtrzyma ustalenia lekarza orzecznika warto rozważyć złożenie odwołania do sądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeczus Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 dzięki za odp. no napewno to zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonanzaz Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 Skręcenie kręgosłupa?! Brzmi strasznie ;( Warto zadzwonić na infolinię ZUS i zapytać, co trzeba załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowbell Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Skontaktuj się z Kancelarią Odszkodowawczą Cito Kraków. Pracuje tam grupa specjalistów, którzy udzielą Ci fachowej porady i krok po kroku pokierują jak dochodzić odszkodowania powypadkowego i za uszczerbek na zdrowiu. Specjaliści z kancelarii pomagają również w zakresie odszkodowań komunikacyjnych, powypadkowych samochodowych i typowo wypadków w pracy. Polecam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi