jadam25 Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 Witam!Zacznę od początku:A wiec 30.08.2012r. miałem wypadek w pracy – upadek ze schodów w skutek czego doznałem „wieloodłamowego złamania nasady dalszej kości ramiennej lewej”. Leczenie operacyjne – zespolenie metalowe plus jakieś tam popręgi itp. W szpitalu przebywałem 21 dni. Po wygojeniu usunięto mi zespolenie – tez operacyjnie(pełne uśpienie). Na zwolnieniu lekarskim (100%) przebywałem 6 miesięcy po czy z ZUS przyznał mi 6 miesięcy „świadczenia rehabilitacyjnego” .intensywna rehabilitacja oraz sanatorium z ZUS trochę pomogło ale i tak zmiany się utrwaliły i zakres ruchu mojego stawu łokciowego w zgięciu wynosi około 100 st. natomiast wyprost około 45 st.. Czyli mam deficyt w zgięciu około 50 st. i w wyprosicie około 45 st.. ponadto z ruchem tym obrotowym łokcia tez nie jest za dobrze. TU Generali przyznało mi aż 4 % uszczerbku na zdrowiu – od tej decyzji się odwołałem – to było przed komisja ZUS- czekam na odpowiedź z TU. Natomiast komisja jednoosobowa ZUS w dniu 19.11.2013 przyznała mi 10% uszczerbku.Moje pytanka brzmią:czy od tej ZUS-owskiej odwoływali byście się ?? jeżeli tak to jakiego uszczerbku mniej więcej oczekiwać??co robić jeżeli Generali podtrzyma swoja poprzednią decyzje i nie wezwie mnie przed swoja komisje??Czy z OC zakładowego też mi coś się należy jeżeli w pkt 5 „protokołu” napisano „ brak dostatecznej ostrożności podczas schodzenia ze schodów” a w pkt 6. że pracodawca nie przestrzegał §21 rozporządzenia BHP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts