Jump to content
Forum Odszkodowania

Opłata za parking po wypłaceniu odszkodowania

pawelb
 Share

Recommended Posts

Witam,

25.08.2013 roku miałem kolizję, nie z mojej winy. samochód został doszczętnie rozwalony, uznano szkodę całkowitą. Odszkodowanie wypłacono w ciągu 30 dni, natomiast na parkingu jest do dnia dzisiejszego. Wszystko to było spowodowane tym, że nie mam warunków do trzymania tego samochodu (mieszkam w bloku, więc za taki wrak z pewnością policja wreczyła by mi mandat). Prawdopodobnie jutro samochód, a raczej jego wrak zostanie sprzedany. Czy w takim przypadku firma winowajcy powinna dopłacić za parking do momentu sprzedaży?

Witam

Ubezpieczalnia zapłaci prawdopodobnie za ok. 5-7 dni postoju na parkingu uznając, że to jest wystarczający czas na sprzedaż wraku.

Pozdrawiam

• 1 month later...

brzydka wrote:

mam pytanie czy twoje auto jest z roku 2000 ?jesli tak to firma w ktorej pracuje moze uzyskac wyzsze odszkodowanie niz zaplacilo TU.TUnapewno zanizylo wysokosc odszkodowania nawet o 50 % jesli bys byl zainteresowany ta sprawa podaj mi swoj numer tel badz meila a ja ci wszystko wytlumacze warunek auto 2000 rok i mlodsze

Jestem zainteresowany tym tematem - 667542080.

firma może zapłacić za okres dłuższy niż do dnia wypłaty odszkodowania. w świetle ostatnich orzeczeń sądowych masz szansę na uzyskanie większej kwoty. proponuje jednak skorzystać z usług profesjonalnej firmy. również sprawdź czy odszkodowanie, które zostało Ci wypłacone wyliczono poprawnie. w razie pytań zapraszam do kontaktu na e-maila - pomogę.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...